Europarlamentarul Monica Macovei spune, la RFI, ca viitorul ei partid va functiona foarte mult online si nu va avea sedii in toata tara. Fostul candidat la Presedintie spera insa ca legislatia sa fie mai intai simplificata, pentru a nu fi nevoita sa stranga 25 de mii de semnaturi din 18 judete, cum prevede legea in prezent.

Monica Macovei cere modificarea legii: "Am cerut posibilitatea infiintarii unui partid in Romania cu minimum trei membri, fara conditionare geografica. Astazi, cerinta este de 25 de mii de membri, care trebuie sa provina din 18 judete si municipiul Bucuresti si cu un anumit numar de membri in fiecare judet. Nu mai exista o asemenea cerinta nicaieri in Europa".

"Vreau sa precizez ca nu e legat de finantare. Aceste partide nu vor fi finantate de la stat, decat daca vor dovedi ca au crescut si au anumite rezultate in alegeri. Spun asta pentru ca am auzit multe comentarii ca acum o sa rasara ca ciupercile partidele, numai ca sa primeasca sedii si bani. Nu, nu facem un partid pentru sedii si pentru bani, ci pentru idei", explica fostul candidat la Presedintie.

Continuarea pe www.rfi.ro.