Presedintele Klaus Iohannis a declarat in interviul acordat Turnul Sfatului TV ca acum are resedinta oficiala la Vila Lac 2, iar daca situatia se schimba, este un aspect secundar, el anuntand ca sotia sa va veni la Bucuresti, pentru ca doreste sa se implice in probleme ce tin de "prima doamna", potrivit agentiei Mediafax.

Seful statului a aratat ca, momentan, resedinta oficiala este Vila Lac 2. "Daca situatia se schimba sau nu, este un aspect pentru mine, secundar, as spune", a adaugat Iohannis.

Intrebat daca sotia sa va ramane sa profeseze la Sibiu, presedintele Iohannis a raspuns: "Va exista o perioada de trecere. Am discutat chestiunea si ma va insoti, va exista o perioada de tranzitie dar in esenta isi doreste sa se implice alaturi de mine in rezolvarea unor probleme care tin de Prima Doamna", a spus Iohannis.

El a vorbit in interviu si despre echipa de consilieri de la Palatul Cotroceni, aratand ca echipa nu e completa, dar va fi in cursul lunii ianuarie. Iohannis a explicat ca unii dintre consilierii prezidentiali si de stat cu care a vorbit si care au dorit sa vina alaturi de el au, unii, perioade de preaviz, sau trebuie sa termine unele etape, pentru a nu fi in incompatibilitate.

Klaus Iohannis a mai declarat ca, desi se va afla in Capitala, cu ocazia sarbatorilor, sau cand sunt zile libere va veni in Sibiu.

Intrebat daca va fi de Revelion la Sibiu, presedintele a raspuns: "Nu voi fi in Sibiu, voi fi in marginime".

***

Guvernul a decis, in luna decembrie, ca presedintelui ales Klaus Iohannis sa ii fie acordata Vila Lac 2 drept resedinta oficiala, acesta urmand a folosi imobilul respectiv doar pentru perioada urmatoare, iar ulterior se va muta in Vila Lac 3, dupa ce aceasta va fi eliberata de Basescu.

"Guvernului i-a fost adusa la cunostinta optiunea domnului Klaus Iohannis cu privire la resedinta pe care acesta doreste sa o ocupe, din momentul in care mandatul sau va incepe. In urma optiunii domnului Klaus Iohannis, Guvernul a decis, in sedinta de miercuri, ca viitorului presedinte sa ii fie acordata Vila Lac 2 drept resedinta oficiala pentru perioada urmatoare. Ulterior eliberarii Vilei Lac 3, ocupata in prezent de presedintele in functie, Traian Basescu, dupa termenul legal pe care il are la dispozitie, domnul Klaus Iohannis urmeaza sa preia aceasta resedinta drept resedinta oficiala", a informat Guvernul.

Atribuirea vilei a fost decisa prin hotarare de Guvern.

Potrivit unor surse, resedinta are o suprafata de circa 2.000 metri patrati si un teren de 37.230 metri patrati, fiind dotata cu sauna si piscina interioara. Conform anexei privind patrimoniul RA-APPS, vilele Lac 2 si Lac 3 mai sunt dotate cu patinoar, teren de tenis si vestiar.

Fostul presedinte Traian Basescu are la dispozitie 60 de zile dupa incheierea mandatului prezidential, in care mai poate ocupa Vila Lac 3.