Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, la Antena 3, ca vrea sa ramana premier pana in 2016, explicand ca "Eu am o responsabilitate. Mi s-ar fi parut ca e o tradare din partea mea fata de cei care ne-au votat in 2012. In 2015-2016 am ca obiectiv sa termin mandatul de premier de aproape 5 ani, spunand ca dupa mandatul meu niciun leu din pensie nu s-a taiat." Ponta a mai spus, in emisiunea "Sinteza zilei" moderata de Mihai Gadea, ca "Cei 10 ani de vrajba vor fi inlocuiti cu normalitate."

Victor PontaFoto: captura Antena 3

Ponta a mai spus, in emisiune, ca Traian Basescu nu a raspuns inca Regiei Autonome Administrația Protocolului de Stat (RA-APPS) in privinta resedintei de protocol in care va locui dupa terminarea mandatului. RA-APPS i-a propus lui Traian Basescu 7 locuinte din care fostul presedinte trebuie sa aleaga una.

Ponta despre retrocedari ilegale si dosarul Bica: "Nu comentez dosare aflate pe rol, m-am invatat minte. S-au retrocedat ilegal cladiri, terenuri, paduri. Cred ca mai sunt multe asemenea cauze si as vrea sa recuperam banii. Sunt convins ca anchetele vor dovedi vinovatia fiecaruia."

"Orice prim-ministru se erodeaza fata de momentul in care vine in functie. Vreau sa ma schimb si sa fiu mai bun decat in 2016. Domnului Iohannis ii urez sa fie presedintele care uneste (sloganul lui Victor Ponta in campania pentru prezidentiale - n.red.)", a mai afirmat Victor Ponta.