Vila 11 din Snagov a RA-APPS, de aproape 2.200 metri patrati, va fi scoasa la vanzare, astfel ca Basescu nu o va mai putea avea ca resedinta decat daca va plati 2,5 milioane euro, suma de evaluare, a afirmat premierul Ponta, luni seara, la "Sinteza zilei" de pe Antena 3, precizand insa ca acesta nu a raspuns la imobilele oferite de catre regie, potrivit Mediafax.

El a precizat ca, din cele doua vile ale Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) de la Snagov, puse la dispozitie fostului presedinte Basescu in luna decembrie alaturi de alte cinci imobile, una, in suprafata de circa 400 metri patrati, a fost acordata intre timp spre utilizare Autoritatii pentru Personale cu Dizabilitati, iar cealalta, in suprafata mai mare, va fi scoasa la vanzare.

"Cealalta, cea foarte mare, cu siguranta o vom scoate la vanzare, pentru ca este evaluata la peste 2,5 milioane euro. Daca Basescu vrea sa o cumpere, va veni cu cei 2,5 milioane euro", a spus Ponta la Antena 3.

El a aratat ca cele sapte imobile care i-au fost puse la dispozitie de catre RA-APPS nu erau "ce isi dorea" Basescu, dar reprezinta o oferta mai mult decat suficienta.

"Pana la urma, stiti cum, noi am vrut sa ne indeplinim si obligatia legala, sa aratam ca i-am pus la dispozitie, doar ca nu ce isi dorea domnia sa", a spus Ponta.

Premierul a precizat insa in acelasi timp ca Basescu nu a raspuns ofertelor RA-APPS, materializate in lista cu cele sapte imobile.

Miercuri, Guvernul a prezentat o lista transmisa, in luna decembrie, de RA-APPS catre Traian Basescu incluzand sapte case pe care acesta sa le utilizeze ca resedinta dupa incheierea mandatului de presedinte al tarii, printre care apartamentul din Bulevardul Prezan unde l-a avut ca vecin pe Adrian Nastase, si doua vile in Snagov, Guvernul spunand ca Basescu a refuzat unele dintre case si nu a raspuns pentru altele.

Lista i-a fost transmisa lui Basescu dupa ce acesta a solicitat RA-APPS, in atentia si a Secretariatului General al Guvernului, sa ii fie atribuita spre folosinta gratuita o locuinta de protocol cu destinatia de resedinta, alta decat Vila Lac 3, ocupata in prezent, precum si un spatiu ca birou de lucru, dupa incheierea amndatului prezidential, conform legii in vigoare.