Noua autostrada de la Orastie la Sibiu are crapaturi atat de mari incat in fisuri incape o camera de filmat, scriu reporterii de la TVR 2. Crapaturile apar chiar pe un tronson tronson inaugurat cu doua zile inainte de alegerile prezidentiale de premierul Victor Ponta si de ministrul transporturilor, Ioan Rus.

Victor Ponta il ironiza atunci pe actualul presedinte Klaus Iohannis, afirmand ca a venit sa vada "lucrul bine facut", o aluzie la sloganul de campanie al candidatului PNL.

Compania de drumuri spune ca siguranta ciculatiei nu e pusa in pericol si va remedia situatia de la kilometrul 275 in cel mai scurt timp, potrivit TVR 2.

Pe autostrada au aparut crapaturi la doar 11 zile de la inaugurare, dar au fost acoperite de constructor. Acestea au reaparut iar solutia de a turna beton la rece nu a tinut.

CNADNR spune ca va face reparatiile in cel mai scurt timp si va trimite nota de plata constructorului, in conditiile in care autostrada este inca in garantie.

Lotul 3 al autostrazii Orastie Sibiu a fost dat in folosinta cu o intarziere de un an si jumatate, din cauza alunecarilor de teren.

Pe o portiune de un kilometru, la Aciliu, terenul nu a putut fi stabilizat luni bune. Autostrada a fost inaugurata pe 14 noiembrie, cu doua zile inainte de alegerile prezidentiale. Inca de atunci constructorul a avertizat ca in zona inca vor mai fi alunecari de teren. Compania de drumuri, desi a deschis traficul, nu a facut receptia lucrarilor, adauga TVR 2.