Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi seara, la Realitatea TV, ca la inceputul lunii februarie va face o deplasare in Franta, Germania si Belgia, el adaugand ca la Berlin se va intalni cu mai multi oficiali, printre care se numara si cu cancelarul Angela Merkel, citeaza Agerpres.

Potrivit lui Iohannis, "cu siguranta" va exista si o vizita in Statele Unite ale Americii.

"Voi avea o deplasare in prima parte a lunii februarie la Paris, Berlin si Bruxelles si atunci voi intalni la Paris pe presedintele Hollande, probabil pe primul-ministru francez si alte personalitati, iar la Berlin am intalniri confirmate cu presedintele Germaniei, doamna cancelar federal, presedintele Parlamentului german si inca alte intalniri, iar la Bruxelles in 12-13 februarie este sesiunea Consiliului European", a spus seful statului la Realitatea Tv.

Presedintele Iohannis a precizat ca este important ca vizita in SUA sa fie bine pregatita. "La Washington cu siguranta va avea loc o astfel de vizita, insa trebuie sa stiti ca nu este chiar asa de simplu sa-ti exprimi dorinta ca mergi pana la Washington si se intampla. Aceste vizite se pregatesc cu mult timp inainte si pentru mine nu este neaparat important sa se intample acum, ci este important sa fie o vizita bine pregatita, o vizita cu greutate si cu discutii pe masura. Prefer sa iau in calcul ca dureaza un pic mai mult decat sa facem o vizita care nu atinge toate obiectivele pe care ni le propunem", a declarat seful statului.