Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat, miercuri, la Realitatea tv, ca prerogativa propunerii unui nou director la conducerea Serviciului Roman de Informatii revine exclusiv presedintelui Romaniei si a adaugat ca in cazul in care seful statului ar veni cu o nominalizare din cadrul PNL acest lucru nu ar insemna politizarea SRI, citeaza Realitatea TV.

"Nu am discutat lucrurile acestea si nici nu as vrea sa le discutam pentru ca este prerogativa presedintelui. Este prerogativa presedintelui Romaniei. Ce este de spus aici ? Este si o parsivenie la Ponta. Ponta spune: nu va trebui sa politizam SRI-ul. Vroiati sa ma intrebati daca stiu motivele pentru care si-a dat demisia domnul Maior, nu le stiu. (...) Si-a dat demisia domnul Maior. Eu asta stiu, altceva nu stiu, eu nu intru in cancanuri. In paranteza fie spus vorbesc de un om cu care am colaborat institutional atat timp cat am fost ministru de Interne, domnia sa seful SRI-ului. Si indiferent ca se supara unii sau altii pe mine, trebuie sa recunoastem ca sub conducerea lui Maior SRI a mers de la incredere de 16% la peste 60% cat este acum. Cu conducerea lui Maior si a militarilor de acolo. El reprezentand partea civila de acolo", a declarat copresedintele PNL intrebat daca vine Vasile Blaga la sefia SRI dupa plecarea din fruntea Serviciului a lui George Maior.

Copresedintele PNL a adaugat ca totusi nu trebuie uitat faptul ca "domnul Maior a fost promovat sef la SRI la propunerea domnului presedinte Traian Basescu, cu votul Parlamentului in momentul in care era senator PSD, ba, mai mult, era presedintele Comisiei de Aparare din Senat".

"Si n-a politizat. Apoi sa fie linistit (Victor Ponta - n.r.) daca domnul Klaus Iohannis va avea o optiune dintr-o astfel de zona dinspre noul PNL nu va fi politizata aceasta institutie. Dar domnul Iohannis decide pe cine va propune ", a mai declarat Vasile Blaga