Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat luni seara, la Digi 24, ca este un lucru "foarte grav" ca institutii de securitate din statul roman sa fie aratate cu degetul, iar autoritatile competente trebuie sa-si spuna "punctul de vedere autorizat" in ceea ce priveste declaratiile Elenei Udrea.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu mi se pare deloc in regula sa ne pozitionam de o parte sau de alta. Am vazut doua curente in opinia publica. Unii spun ca ar fi bine ce se intampla, altii spun ca n-ar fi bine ce se intampla. Eu cred asa: e un lucru foarte grav atunci cand sunt aratate cu degetul institutii de securitate din statul roman. Cred, de asemenea, ca de-a lungul vremii institutii de genul Curtea Constitutionala, DNA, Parchetul General, Agentia Nationala de Integritate au fost in mod constant atacate, au fost vulnerabilizate de declaratii publice nejustificate, de atacuri din partea oamenilor politici, de situatii mai mult sau mai putin controversate generate de persoane din interiorul acestor institutii", a spus Gorghiu, potrivit Agerpres.

In opinia co-presedintelui PNL, prelungirea unei dezbateri precum cea inceputa odata cu declaratiile Elenei Udrea nu este de dorit.

"Orice institutie competenta care poate sa-si spuna punctul de vedere autorizat pe declaratiile si pe faptele despre care doamna Elena Udrea vorbeste, cu siguranta isi vor spune cuvantul aceste institutii. Nu cred, insa, ca prelungirea unei asemenea dezbateri este sanatoasa pentru momentul in care se afla Romania", a adaugat Alina Gorghiu.

Ea a subliniat ca in actuala perioada este "extrem de valoroasa" credibilitatea autoritatilor publice din Romania.

"Uitati-va cat de fluida este regiunea noastra, la cat de greu ne este in interiorul tarii. Atunci nu avem de ales decat sa incercam prin pozitiile noastre rezervate sa asteptam niste raspunsuri care eu sper ca vor veni intr-un interval de timp foarte scurt. Nu cred ca asemenea declaratii, de o asemenea gravitate pot sa ramana cu semn de intrebare. Au fost lansate niste atacuri la niste institutii care vor trebui mai devreme sau mai tarziu, si eu sper (...) mai devreme, sa vina cu niste raspunsuri. Avem autoritati competente care sa se ocupe de o eventuala cercetare, anchetare a tuturor declaratiilor pentru a vedea unde stam", a explicat Gorghiu.

Solicitata sa comenteze afirmatiile Elenei Udrea potrivit carora Klaus Iohannis a devenit presedinte sprijinit de generalul SRI Florian Coldea, copresedintele PNL a spus ca nu acesta este motivul pentru care Iohannis a castigat alegerile.

"Klaus Iohannis nu a castigat alegerile pentru ca cineva l-a ajutat din vreo structura, ci pentru ca a inteles sa faca o altfel de politica dupa 25 de ani", a sustinut Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu: Votul PNL pentru inceperea urmarii penale a celor trei fosti ministri va fi categoric da

Alina Gorghiu a mai declarat la Digi 24 ca votul pe care PNL il va da in cazul solicitarilor venite la Parlament pentru inceperea urmarii penale a celor trei fosti ministri Varujan Vosganian, Ion Ariton si Elena Udrea va fi "categoric da".

"Votul pe cele trei solicitari venite de la Parchet pentru fostii ministri pentru inceperea urmaririi penale va fi categoric, din partea PNL, cu da", a spus Gorghiu.

Referindu-se la procedura de ridicare imunitatii parlamentare la solicitarea Justitiei, co-presedintele PNL a pus accentul pe perioada lunga in care se desfasoara aceasta.

Ea a afirmat ca PNL doreste ca imunitatea parlamentarilor sa fie ridicata, prin vot deschis, in 48 de ore de la solicitarea Justitiei, amintind ca liberalii au depus un astfel de proiect.

Intrebata daca ar trebui modificata si Constitutia in sensul in care parlamentarii sa nu mai aiba acest regim special, Gorghiu a amintit ca o astfel de discutie a existat in comisia de revizuire a Legii fundamentale infiintata pe vremea USL.

"Da, regimul asta ar trebui sa dispara la nivelul Constitutiei. Sunt de acord, trebuie sa ramana imunitatea pentru declaratii politice si pentru vot. (...) Este singura imunitate pe care o vad functionala in viitoarea Constitutie", a adaugat Gorghiu.

Alina Gorghiu: Ponta, un premier obosit politic; discursul sau nu are niciun fel de sustinere

Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a mai afirmat ca discursul premierului Victor Ponta din Parlament nu are niciun fel de sustinere, adaugand ca prim-ministrul este "obosit politic", citeaza Agerpres.

"Mi se pare un premier obosit, (...) obosit politic, ostenit politic, motiv pentru care cred ca domnia sa ar fi bine sa se odihneasca si sa se odihneasca in Kiseleff sau oriunde doreste domnia sa, dar cred ca odihna la Palatul Victoria este cea mai proasta varianta pentru care poate sa opteze si nu pentru cei din PNL ca, poate, strategic, politic ar fi sa ramanem in continuare in Opozitie", a spus Gorghiu, la Digi 24, intrebata daca este de parere ca planurile premierului Ponta cu privire la prioritatile legislative sunt depasite.

Ea a spus ca afirmatiile premierului nu au niciun fel de sustinere. "M-am saturat de acest discurs care in realitate nu are niciun fel de sustinere, niciun fel de ancora in proiectele pe care le propune Guvernul", a declarat Gorghiu.

Co-presedintele liberalilor a afirmat ca Educatia are 3,7% din PIB, in timp ce media in tarile din Europa de est este de 4,7% din PIB, iar in ceea ce priveste Sanatatea alocarile sunt de 4%, in timp ce Polonia are 8 sau 9%, iar Cehia 7,5% din PIB.

Potrivit liderului PNL, cea mai paguboasa legislatie in materie de predictie este cea privind Codul fiscal.

Gorghiu a completat ca obiectivul PNL nu este guvernarea, ci reducerea decalajului nivelului de trai intre Romania si restul statelor din UE.