Premierul Victor Ponta a sustinut miercuri seara, la B1 TV, , ca el si mama sa "habar" nu au avut de contractul cumnatului sau, anchetat acum de procurorii DNA pentru fraude, iar acesta nici nu l-a consultat si ca i-a avertizat pe toti membrii familiei ca vor avea un "tratament special."

El a aratat ca in momentul semnarii contractului verificat de catre procurori, respectiv 13 ianuarie 2012, el nu era prim-ministru, ci doar deputat si lider PSD si habar nu avea ce licitatii sunt la Ministerul Mediului sau Primaria Comarnic, iar cumnatul sau nu l-a intrebat sau consultat despre acest contract, citeaza Mediafax.

Ponta a mai afirmat ca, de cand a preluat postul de prim-ministru, firma cumnatului sau nu a mai participat la vreo licitatie, dintr-un motiv pe care a sustinut de asemenea ca nu il cunoaste.

"Dupa ce am preluat functia de prim-ministru, tuturor celor care imi sunt apropiati - fie direct, fie prin aliante cu rudele mele - le-am spus ca, din acel moment, orice fel de viata a lor personala vor avea categoric un tratament special, pentru ca fac parte din familia mea. Le-am spus care este riscul cand cineva este intr-o functie publica", a adaugat Ponta.

El a afirmat totodata ca declaratia sa prin care ii cerea lui Traian Basescu sa demisioneze din postul de presedinte din cauza problemelor cu justitia ale fratelui sau este in continuare valabila, deoarece seful statului numeste magistratii, in timp ce Guvernul pe care il conduce el nu are astfel de atributii.

Ponta a argumentat astfel motivul pentru care el nu se gandeste sa demisioneze din postul de prim-ministru din cauza problemelor cu justitia ale cumnatului sau, adaugand ca Guvernul poate fi demis de Parlament prin vot si ca nu vrea sa comenteze faptul ca si presedintele poate fi suspendat tot de Parlament.

El a sustinut ca membrii PSD cunosc inca din 17 noiembrie, dupa alegerile prezidentiale, ca face oricand pasul inapoi daca prezenta sa in fruntea partidului sau Guvernului le prejudiciaza grav interesele, insistand insa ca este un mesaj pe care l-a transmis de mai mult timp, din luna noiembrie, nu neaparat in actualul context.