Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Digi 24, despre o posibila schimbare din functie a actualului director adjunct al SRI, Florian Coldea, ca nu exista, cel putin din partea sa sau a celui propus pentru sefia Serviciului, Eduard Hellvig, o "intentie de schimbare brusca".

Intrebat ce se va intampla cu Florian Coldea, adjunctul SRI care a asigurat interimatul la conducerea Serviciului, dupa nominaliarea lui Helvig, presedintele Iohannis a precizat ca acesta este adjunct al SRI si ramane adjunct.

"Nu exista, cel putin din partea mea sau a lui Helvig o intentie de schimbare brusca. Nici macar nu am discutat aceasta chestiune", a aratat Iohannis la Digi24.

Presedintele a fost intrebat si daca i-a cerut demisia fostului director al SRI, George Maior, sau daca a fost din proprie initiativa.

"Eu va spun la fel de sincer ca si-a scris demisia, mi-a inaintat-o si am acceptat-o", a sustinut Iohannis, care a precizat ca s-a intalnit cu George Maior si au discutat, dupa care i-a spus ca isi depune demisia, citeaza Mediafax.

"Cum sa cer cuiva o demisie? Demisia se face, se scrie sau nu, este un act unilateral de vointa", a mai spus Iohannis.

Fostul lider PMP Elena Udrea anunta, in 30 ianuarie, ca a depus la DNA un denunt impotriva directorului interimar al SRI Florian Coldea, pe care il acuza ca a instrumentat campania impotriva sa.

Udrea preciza ca in denunt este amintit si procurorul sef al DNA, Codruta Kovesi.

Udrea declara atunci, intr-un interviu acordat Hotnews, ca a intervenit la Victor Ponta pentru numirea Codrutei Kovesi la conducerea DNA si ca actualul sef interimar al SRI Florian Coldea a fost cel care a propus revenirea lui Kovesi de la Bruxelles, afirmand ca cei doi au "o foarte buna relatie".

In acelasi interviu, Elena Udrea afirma ca fostul sau sot, Dorin Cocos, i-ar fi spus ca, la solicitarea lui Florian Coldea i-a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghita, pentru a-si finanta televiziunea.

Udrea mai spunea ca Sebastian Ghita i-a spus ca Florian Coldea ca o uraste. "La o cafea cu domnul Sebastian Ghita, undeva in vara trecuta, va spun si unde - la cafeneaua Sofa de pe Barbu Vacarescu, domnul Sebastian Ghita, un apropiat al SRI-ului si o persoana care se vede des cu domnul Florian Coldea, mi-a spus ca domnul Coldea ma uraste. Am intrebat de ce si mi-a spus un lucru pe care eu apoi l-am spus public, dar bineinteles nu am citat, la vremea aceea: pentru ca am fost permanent o sursa alternativa de informatii la presedinte", sustinea Udrea.

Ulterior, in 3 februarie, Elena Udrea spunea, dupa ce a fost la Sectia 2 Politie, ca a cerut o intalnire cu cei de la SRI si ca este dispusa sa mearga in orice moment la DNA pentru a da o declaratie.