Liderul PSD, premierul Victor Ponta, sustine ca povestea conform careia el ar fi implicat, alaturi de Dan Sova, in contractele acordate de complexurile energetice Rovinari si Turceni este una falsa, care a fost verificata deja de ANAF, ANI si DNA, fara sa fi fost gasite elemente legate de el, relateaza Mediafax.

"Povestea asta cum eu cu Sova am facut la Turceni si Rovinari este spusa de Mantog, azi in inchisoare, si de Macovei, care ar trebui sa fie tot pe acolo, dar inca nu a ajuns. De sapte ani, toate institutiile statului - ANAF, ANI, DNA - au verificat si au confirmat ca, in 2007, nu aveam nicio treaba cu contracte cu Turceni si Rovinari, ci erau ale cabinetului de avocatura Dan Sova. Deci, nu ma spal pe maini de nimic, dar e o poveste falsa, pe care nu au reusit sa o foloseasca. Nu cred ca o s-o lase dupa sapte ani, dar nici nu cred ca vor gasi in plus, ca nu au ce", a spus Ponta la Antena 3.

In privinta modului in care senatorii PSD vor vota in cazul lui Dan Sova, Ponta a sustinut ca decizia apartine acestora.

Procurorul sef al DNA a trimis, vineri, procurorului general al Parchetului instantei supreme referatul pentru sesizarea Parlamentului, ca acesta sa incuviinteze retinerea si arestarea preventiva a senatorului PSD Dan Sova, pentru trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu.

Anchetatorii cer incuviintarea retinerii si arestarii senatorului in dosarul privind contractele incheiate de firma sa de avocatura cu complexurile Turceni si Rovinari.

Procurorii au date si indicii ca Sova a depus la dosarul instrumentat de DNA mai multe documente false, in incercarea de a-si dovedi nevinovatia. Mai mult, el a dispus distrugerea toate hardurile calculatoarelor societatii de avocati, pentru a ascunde corespondenta purtata prin e-mail intre societatea de avocati si conducerile celor doua complexuri energetice.