¬Interesul national al UNPR se potriveste foarte bine cu un presedinte gen Klaus Iohannis, a declarat presedintele Uniunii, vicepremierul Gabriel Oprea, luni, pentru Realitatea TV.

"Pe probleme de securitate nationala il sprijinim total pe presedintele Iohannis", a adaugat Oprea. In opinia sa, Iohannis este "un om serios, care se tine de cuvant", citeaza Agerpres.

Oprea crede ca relatia sa cu presedintele Klaus Iohannis a inceput cu dreptul. "Referitor la Iohannis stiti cum este in politica, depinde si cum incepi. Cateodata incepi cu stangul, cateodata cu dreptul. Chiar mi-a reusit cu Iohannis, cred ca a fost cu dreptul. Am facut sport in Sibiu, scoala de ofiteri din Sibiu, mi-am luat nevasta din Sibiu. Il cunosc de mult timp pe Iohannis. Este un om serios. Era primar, m-a respectat, l-am respectat", a afirmat vicepremierul Oprea.

Pe de alta parte, el a spus ca premierul Victor Ponta este un tanar de mare viitor. "Victor Ponta, un baiat tanar si de mare viitor, veti vedea, si-a asumat infrangerea la o ora si ceva si am fost in spatele lui, fiindca asa se face in politica. Este foarte important sa fii acolo la greu si am fost in spatele lui Ponta cand a anuntat Romania ca a pierdut alegerile si l-a felicitat pe Klaus Iohannis. Este foarte important pentru democratia romaneasca", a mentionat Oprea.

El este de parere ca Ponta va mai avea un cuvant in politica. "Ponta este mai mic decat mine cu 11 ani. Are 43 de ani. Este un om politic mult mai bun decat mine, un baiat tanar care fata de mine stie sa isi recunoasca infrangerile, este un om destept si va mai avea un cuvant in politica. Cred acest lucru cu tarie", a spus vicepremierul.

Potrivit acestuia, Ponta este un foarte bun premier. "Dincolo de anumite aspecte, unde pot fi subiectiv, pentru ca fac parte dintr-un Guvern si in momentul in care fac parte dintr-o echipa normal ca sunt subiectiv si cred in acea echipa, Victor Ponta cu plus sau cu minus este un foarte bun prim-ministru. Ponta nu are o politica de stanga, are o politica pentru Romania", a declarat Oprea.

Pe de alta parte, el a spus ca UNPR-ul asigura stabilitatea economica si politica in Romania. "Tin mult la blazonul UNPR-ului (...) Pe termen mediu si lung cine se tine de cuvant devine brand politic", a adaugat vicepremierul.