Nu s-a votat, deci nu avem hotarare. Daca dl. Tariceanu a considerat ca nu s-a votat, deci nu exists niciun motiv sa ia o hotarare. Liberalii nu au ce sa conteste fiindca nu exist o hotarare. Nu mai bine face o plunger penala penru abuz in serviciu?!, s-a intrebat fostul presedinte Traian Basescu.

Traian Basescu la plecarea de la CotroceniFoto: Presidency.ro

"Acesta este trucul: pentru ca nu s-a votat, nu avem hotarare. Daca Tariceanu a considerat ca nu s-a votat, nu exista un motiv sa emiti o hotarare si, atunci, nu avem hotarare. E un truc. Domnii liberali nu o sa aiba ce sa atace, ca nu va fi hotarare", a spus Basescu.

Vorbind despre situatia Elenei Udrea, fostul presedinte al Romaniei s-a declarat convins ca aceasta va dovedi in Istanta ca banii nu au ajuns la ea, "desi procurorii ar trebui sa dovedeasca acest lucru".

Despre situatia Alro

Traian Basescu spune ca nu a intervenit la niciun ministru pentru a facilita vreun contract favorabil, ci doar a atras atentia ca Alro a fost discriminata prin faptul ca i se impunea sa cumpere energie electrica scumpa de la termocentrale, in timp ce energia electrica ieftina de la Hidroelectrica sau Nucrealelectrica era "vanduta baietilor destepti".

Presedintele Traian Basescu a scris miercuri seara, pe pagina de Facebook: "Calin Constantin Anton Popescu Tariceanu a facut astazi, in cazul Sova, un grav abuz in serviciu, incalcind Constitutia Romaniei si decizii anterioare ale Curtii Constitutionale. Aceasta sluga a lui Victor Viorel Ponta trebuie sa ajunga urgent in fata justitiei."

Liderul deputatilor PNL, Ludovic Orban, declarase, anterior, ca liberalii analizeaza daca exista "temeiul pentru a depune plangere penala impotriva" sefului Senatului, Calin Popescu Tariceanu, in urma votului din Parlament in cazul ridicarii imunitatii lui Dan Sova. In opinia lui Ludovic Orban, este vorba despre o "fapta penala" a lui Tariceanu. Acesta a acuzat faptul ca in spatele acestui vot era vorba de fapt de pozitia premierului Victor Ponta: "Se stie foarte clar ca aici e vorba de premier", avand in vedere "relatia personala si profesionala" dintre Dan Sova si Victor Ponta. "Toate abuzurile facute au fost clar dictate de Victor Ponta", a concluzionat el.

Dan Sova a scapat de arestare deoarece plenul Senatului a considerat ca nu s-a intrunit numarul necesar de voturi in favoarea solicitarii DNA. Astfel, din 151 de voturi exprimate, 79 voturi au fost "pentru", dar s-a apreciat ca nu exista majoritatea necesara de 85 de voturi, respectiv jumatate plus unui din numarul total de senatori.