Ministrul justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat duminica seara la Digi24 ca Romania ar mai avea nevoie de inca 10.000 de locuri in penitenciare in plus fata de cele 20.000 existente.

Robert Cazanciuc (foto arhiva)Foto: AGERPRES

"In momentul de fata avem 44 de unitati penitenciare, 34 de penitenciare propriu-zise, sase spitale si patru unitati pentru tineri minori, in conditiile in care numarul detinutilor se situeaza in ultimii ani in jurul cifrei de 30.000. In mod cert avem nevoie pentru urmatorii ani de 30.000 de locuri de detentie care sa respecte anumite standarde. Fata de ceea ce avem acum, ar mai fi nevoie de inca 10.000 de locuri", a afirmat ministrul Justitiei.

"In bugetul Administratiei Penitenciarelor am prevazut investitii, astfel incat sa putem pana in 2020 sa avem inca 5.000 de locuri de cazare care sa respecte standardele, pe actuala infrastructura penitenciara", a declarat Cazanciuc, mentionand ca ministerul a demarat de curand studiile pentru doua noi penitenciare, unul la marginea Ploiestiului si unul in apropierea Craiovei, unde exista supraaglomerare si unde penitenciarele existente sunt in centrul orasului.