Antena 3 a difuzat marti seara, in emisiunea lui Mihai Gadea, in care Adrian Sarbu, patronul Mediafax, aflat in arest preventiv, coboara dintr-o duba a politiei, fara catuse a maini.

Adrian SarbuFoto: captura Antena 3

Imaginile par surprinse in cartierul Primaverii din Bucuresti. Sarbu este insotit de un politist care duce un dosar in mana.

Antena 3 nu a precizat de unde provin fotografiile.

Potrivit Antenei 3, Politia a afirmat ca va efectua verificari legate de circumstantele acestei situatii.

Adrian Sarbu se afla in arest preventiv din data de 4 februarie, fiind pus sub acuzare pentru savarsirea infractiunilor de instigare la evaziune fiscala (doua acte materiale), spalare de bani (doua acte materiale) si instigare la delapidare.

Procurorii de la Parchetul General sustin ca, la solicitarea lui Adrian Sarbu, inculpatii Liliana Serban, Roxana Dorina Grigoruta, Eugenia Balan (arestata in alta cauza), Sorin Dinu, Daniela Reghina Cozac (cercetata in stare de libertate), Rodica Crisbasan si Dragos Chis, impreuna cu Diana Atanasiu si Dragos Eremia, au folosit o schema infractionala in scopul sustragerii de la plata taxelor catre bugetul de stat, schema in care au fost interpuse mai multe societati comerciale, care au derulat operatiuni fictive, in intervalul 2011 - 2014, in relatia cu beneficiarii drepturilor de autor derulate de societatile din grupul Mediafax (SC Mediafax Grup SA, SC Mediafax SA, SC Apropo Media SRL).

Adrian Sarbu detine 87% din actiunile SC Alerria Management Company SA, societate ce are 99,41378% din SC Mediafax SA, 95% din actiunile SC Apropo Media SRL si 50% din SC Mediafax Group SA (restul de 50 de procente fiind detinute in cote egale de SC Mediafax SA si SC Apropo Media SRL).

Procurorii mai arata ca, desi Sarbu nu indeplinea functii in cadrul acestor societati, se poate spune ca, in fapt, detinea controlul asupra tuturor societatilor din grup, "deciziile acestuia impunandu-se cu putere de lege".

Prejudiciul produs bugetului general consolidat al statului se cifreaza la valoarea de 16.809.964 lei rezultat din savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, la suma de 2.660.000 lei din savarsirea infractiunii de delapidare, fiind supusa spalarii banilor suma de 2.893.607 lei, spun procurori.