Elena Udrea, aflata in arest la domiciului in dosarul Gala Bute, a acordat, duminica seara, un interviu prin telefon postului de televiziune B1 Tv, intr-o emisiune moderata de Catalin Striblea si Ion Cristoiu. Udrea a afirmat, in interviu, ca "E o competitie cine aresteaza mai mult", sustinand ca procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi "a tintit corect din punctul de vedere al unei strategii de imagine, tintind catre Elena Udrea. (...) Doamna Kovesi, arestandu-ma pe mine, a castigat popularitate, se vede in sondaje. Nu stiu daca va candida, dar e prima data cand un procuror are popularitate in sondaje. Nu exclud ca acesti procurori care instrumenteaza acum aceste dosare vor dori sa faca politica. Macovei face deja politica". "Cred ca toata aceasta lupta cu coruptia se duce si cu un scop de popularitate", a declarat Elena Udrea.

Elena UdreaFoto: Hotnews

Acesta este primul interviu pe care Elena Udrea il acorda, dupa perioada petrecuta in arestul Politiei Capitalei si, apoi, in Penitenciarul Targsor.

Udrea a mai afirmat, in interviu, ca este de parere ca "Tot ce a facut Traian Basescu a facut cu buna credinta, pentru a avea un stat de drept puternic. Multi dintre cei care conduc justitia astazi si fac parte din sistem folosesc justitia in interes propriu. Toata lumea incearca acum sa aresteze, sa isi faca imagine cu acest nou instrument care este arestarea preventiva, cu toate ca un om arestat preventiv este un om prezumat nevinovat."

Elena Udrea a mai spus ca nu a facut denunturi in perioada in care s-a aflat in arest preventiv: "Probabil singurele denunturi pe care le-as fi putut face ar fi fost despre fostul presedinte, dar nu as fi avut ce sa spun. Nmeni nu indraznea pe mine, Elena Udrea, sa ma preseze sa declar ceva despre altcineva, sa fac denunturi."

Elena Udrea a explicat si gestul controversat cu degetul la nas: "Era un semn pentru un om foarte apropiat pentru mine, caruia ii transmiteam sa nu isi faca griji pentru mine. E un gest privat."

Cele mai importante declaratii ale Elenei Udrea:

In arest exista conditii minimale, mai ales pentru o femeie. Arestul te schimba fizic.

Sunt foarte multe femei care indura exact aceleasi conditii inumane pe care le-am indurat si eu.

Impactul a fost foarte mare, eu fiind o persoana publica, vazand toata lumea o Elena Udrea care nu a avut conditii minime de ingrijire pentru o femeie.

Ce am vazut in arestul politiei Capitalei este grav pentru sanatate: nu poti face miscare, trebuie sa stai imobilizat intr-o camera de 9 metri patrati 4 persoane. Multe persoane pleaca de acolo bolnave.

Imi doresc sa imi petrec momentele de intimitate singura, am trimis-o pana si pe mama de acasa, dupa aceste 3 luni.

Am stat in camera cu femei angajate la companii, arestate cu grupul, care nu au fost nici macar o data chemate sa vorbeasca cu procurorii, imi reprosau mie acest mod de a face justitie - un repros cu prietenie pentru ca situatia grea in care ne aflam a facut posibila o prietenie care cred ca va fi pe toata viata. Imi reprosau "Uite ce justitie ai sustinut!"

Sunt un om care a stat 10 ani cu Traian Basescu si sunt convinsa ca tot ce a facut, a facut cu buna credinta, pentru a avea un stat de drept puternic.

Multi dintre cei care conduc justitia astazi si fac parte din sistem folosesc justitia in interes propriu.

Toata lumea incearca acum sa aresteze, sa isi faca imagine cu acest nou intrument care este arestarea preventiva, cu toate ca un om arestat preventiv este un om prezumat nevinovat.

E o competitie cine aresteaza mai mult.

Nu cred ca foloseste acest arest preventiv decat la a teroriza oamenii. Este si un instrument de a determina oamenii sa recunoasca lucruri pe care nu le-au facut sau sa spuna despre cei vizati ce vor procurorii sa afle.

Cei din arest spuneau daca Elena Udrea a fost arestata, ce sansa avem noi?

In arest preventiv nu am vazut talhari, proxeneti, infractori de drept comun, ci politicieni de rang inalt si patroni arestati pentru evaziune fiscala.

Tintind catre Elena Udrea, Kovesi a tintit corect din punctul de vedere al unei strategii de imagine.

Imi asum ca nu am reusit sa imi corectez imaginea publica. Am fost un ministru bun, dar uneori tocurile si posetele au creat alta imagine.

Doamna Kovesi, arestandu-ma pe mine, a castigat popularitate, se vede in sondaje. Nu stiu daca va candida, dar e prima data cand un procuror are popularitate in sondaje.

Nu exclud ca acesti procurori care instrumenteaza acum aceste dosare vor dori sa faca politica. Macovei face deja politica.

Eu nu am aparut intamplator in lupta aceasta anticoruptie in conditiile in care pana pe 2 februarie nu a existat nici o acuzatie impotriva mea.

Cred ca toata aceasta lupta cu coruptia se duce si cu un scop de popularitate.

Eu stiam ca voi fi arestata de foarte mult timp, nu stiam pentru ce. Motivul a aparut ulterior.

Orice argument ar fi fost suficient sa fiu arestata pentru ca asta s-a dorit.

Se intampla o preluare a puterii in mod ocult in aceasta tara.

Lupta asta arata ca cei care stiau niste lucruri trebuie redusi la tacere, eu din arest nu am mai putut sa spun nimic, decat sa scriu pe Facebook.

Nu am tinut cont de sentimentele oamenilor, care vedeau o persoana care isi permite o viata mai comoda decat a lor. Fata de acesti oameni am o atitudine retinuta

Probabil singurele denunturi pe care le-as fi putut face ar fi fost despre fostul presedinte, dar nu as fi avut ce sa spun.

Nimeni nu indraznea pe mine, elena udrea, sa ma preseze sa declar ceva despre altcineva, sa fac denunturi.

In mod cert voi face plangere la CEDO pentru conditiile din arest. Nu ma intereseaza sa castig bani, ci pentru oamenii ceilalti care sunt in arest preventiv. Sunt deja multi care castiga la CEDO, dar vocea lor nu se aude, a mea se aude. Trebuie sa mergeti sa vedeti ce inseamna arestul preventiv la Politia Capitalei. Se mananca langa toaleta fara usa. Este o teroare. Stai in camera cu gandaci care se urca in patul tau, ii auzi pe ceilalti cand merg la toaleta. Sunt lucruri care te afecteaza psihic, nu doar fizic.

Despre gestul controversat cu degetul la nas: Era un semn pentru un om foarte apropiat pentru mine, caruia ii transmiteam sa nu isi faca griji pentru mine. E un gest privat.