Premierul Victor Ponta a declarat, duminica, ca partidul nu este el, iar conducerea Partidului Social Democrat (PSD) va decide daca Liviu Dragnea va ramane in functia de presedinte executiv al formatiunii, relateaza Agerpres.

Presedintele social-democrat a fost intrebat la Romania TV daca Liviu Dragnea, ministrul demisionar al Dezvoltarii si presedinte executiv al PSD, va ramane in functia detinuta in formatiunea social-democrata.

"O sa va anuntam. Nu e functia mea si partidul nu sunt eu. Partidul sunt foarte multi oameni care pot sa decida", a mai declarat presedintele PSD.

Ponta a adaugat, totodata, ca "zilele urmatoare" va fi facut anuntul privind nominalizarea unui nou ministru al Dezvoltarii, cand va merge la Cotroceni sa discute cu seful statului despre o propunere in acest sens.

Liviu Dragnea a declarat duminica, la postul de televiziune Antena 3, ca demisia sa din functia de presedinte executiv al Partidului Social Democrat (PSD) poate sa puna partidul intr-o situatie delicata intr-un an preelectoral, cand trebuie pregatit pentru alegerile locale de anul viitor.

"Nu este usor. Trebuie sa recunosc ca, incepand de vineri seara, noaptea, ieri toata ziua, astazi toata ziua, majoritatea - cred ca toate organizatiile judetene - au transmis comunicate, rezolutii, solicitari, dincolo de telefoane directe si sms-uri, cred ca i-au trimis si lui Victor Ponta, ca maine sa nu demisionez din functia de presedinte executiv. Demisia mea din functia de presedinte executiv, intr-adevar, poate sa puna partidul intr-o situatie delicata, intr-un an preelectoral cand trebuie pregatit pentru alegerile locale de anul viitor, cand partidul trebuie restructurat si recalibrat si remotivat si reorganizat, pentru a se pune in pregatirea de campanie", a precizat Dragnea, raspunzand unei intrebari pe aceasta tema.

El a adaugat ca luni mandatul sau este "pe masa BPN", cu decizia pe care a anuntat-o, aceea de a demisiona din functia de presedinte executiv al partidului.

Liviu Dragnea a anuntat vineri ca a demisionat din functia de ministru al Administratiei Publice si Dezvoltarii Regionale si a adaugat ca luni isi va depune demisia si din functia de presedinte executiv al PSD.

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie l-au condamnat vineri pe ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea, la un an de inchisoare cu suspendare in dosarul "Referendumul", cu un termen de incercare de trei ani.