Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, intr-o emisiune la Romania Tv, ca masura reducerii TVA la alimente de la 24% la 9% "E o masura economica, dar si sociala. Pentru cel care are 1.000 de lei venit sau 500 de lei venit e important. Practic, salariile si pensiile cresc prin aceasta masura. O familie de pensionari face economii de 20%, dupa noul TVA." Primul ministru sustine ca si evaziunea fiscala va fi mai mica odata cu reducerea TVA la alimente: "Evaziunea fiscala va fi mult mai mica - la 24% merita sa faci evaziune fiscala, la 9% nu prea. Eu nu cred ca toti romanii sunt evazionisti. Cred ca exista situatii cand pui un comerciant sa plateasca taxe atat de mari, incat e nevoit sa faca evaziune." Seful Guvernului a salutat si promulgarea, de catre presedintele Klaus Iohannis, a legii privind dublarea alocatiilor pentru copii, de la 42 la 84 de lei: "Am salutat faptul ca presedintele a promulgat legea votata de Parlament." In emisiunea de la Romania Tv sunt invitati si ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, si ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Rovana Plumb.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cele mai importante declaratii ale lui Victor Ponta:

Romanii au muncit mai mult in 2014 si 2015, s-au platit mai multe taxe, avem un somaj mai mic.

Daca nu se intampla ceva rau si neasteptat, si in 2016 garantez ca vom trai mai bine ca in 2015.

Despre reducerea TVA: Evaziunea fiscala va fi mult mai mica - la 24% merita sa faci evaziune fiscala, la 9% nu prea. Eu nu cred ca toti romanii sunt evazionisti. Cred ca exista situatii cand pui un comerciant sa plateasca taxe atat de mari, incat e nevoit sa faca evaziune.

Acum negociem partea urmatoare, si anume aplicarea noului Cod Fiscal.

Pentru oamenii cu venituri mici sau medii, reducerea aceasta conteaza.

Pentru cel care are 1.000 de lei venit sau 500 de lei venit e important, e o masura economica, dar si sociala.

Practic, salariile si pensiile cresc prin aceasta masura.

O familie de pensionari face economii de 20%, dupa noul TVA.

Despre dublarea alocatiilor: Am salutat faptul ca presedintele a promulgat legea votata de Parlament.

Eugen Teodorovici spune ca urmarile reducerii TVA la alimente vor fi "Reducerea preturilor, economia nationala care e stimulata prin diverse parghii, reducerea evaziunii."

La randul sau, Rovana Plumb afirma ca "Pentru familiile cu venituri mici avem o crestere cu pana la 15% a puterii de cumparare. Acest lucru duce efectiv la posibilitatea de a isi cumpara si alte bunuri de care au nevoie."