Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat, joi, la Realitatea Tv, ca sunt sanse ca Guvernul "sa cada dupa motiunea de cenzura", aratand ca exista acordul PSRo si ca se asteapta in cursul acestei nopti raspunsul celorlalte grupuri parlamentare.

Vasile BlagaFoto: Captura Realitatea TV

"Sanse sunt, dar sunt un politician echilibrat si nu as spune ca acest lucru sigur se va intampla. Sanse sunt. Avem acordul partidului dlui Geoana, asteptam pe parcursul noptii, pentru ca maine depunem motiunea, am transmis-o si celorlalte grupuri parlamentare - UDMR, grupul dlui Fenechiu, minoritati altele decat UDMR si independentilor -, pozitia lor", a spus Blaga, potrivit Agerpres.

Liderul liberalilor a precizat ca PNL are 173 de parlamentari, partidul lui Mircea Geoana - 13, iar pentru a trece motiunea este nevoie de 280 de voturi.

"Sper sa fie toti (parlamentarii liberali prezenti - n.r.). Am transmis mesaje in acest sens si eu si colega mea, doamna Gorghiu, ca toti sa fie prezenti la aceasta motiune. Sper sa fie cu totii pentru ca este un moment politic foarte important in care noi nu numai ca folosim dreptul constitutional pe care nu ni-l poate lua nimeni, dar in conditiile in care indeplinim conditiile regulamentare si avem numarul necesar de semnaturi har Domnului sa putem depune aceasta motiune si o depunem pe o tema extrem de importanta pentru romani", a spus Blaga.

PNL va depune vineri motiunea de cenzura care vizeaza votul romanilor din diaspora.

Vasile Blaga: Saptamana viitoare discutam ce sanctiuni dam pentru senatorii absenti la votul in cazul Sova

Copresedintele PNL Vasile Blaga a mai declarat la Realitatea Tv ca saptamana viitoare la Biroul Politic National se va discuta despre posibilele sanctiuni impotriva senatorilor liberali care au absentat la votul in cazul cererii DNA care il vizeaza pe Dan Sova.

"Niciodata nu am discutat despre asta in spatiul public, inainte de a discuta saptamana viitoare in partid. O sa vedeti saptamana viitoare. Miercuri avem si Biroul Politic National, va fi precedat de o sedinta a comisiei de unificare. O sa punem lucrurile la punct pentru ca vine motiunea", a spus Blaga, intrebat daca in cazul celor 11 senatori PNL care au absentat la votul in cazul Sova se vor da sanctiuni, scrie Agerpres.

El a subliniat ca in cazul acestui vot nu a existat un blat al liberalilor cu PSD.

"Nu a fost deloc (n.r. - blat). PSD si aliatii lor au reusit inca odata sa murdareasca Parlamentul, care este intr-o situatie delicata din punct de vedere al imaginii, in acest caz Senatul, cu tot ceea ce au facut marti. Nu am vazut in viata mea asemenea mobilizare de forte in apararea unui om, a domnului Sova, cum am vazut marti si data trecuta, si asta nu poate sa ne duca decat cu gandul ca probabil reprezinta un element important in ecuatia de putere a PSD", a spus Blaga.

Liderul PNL a precizat ca toti senatorii liberali au votat la vedere si ca pe langa voturile acestora in favoarea cererii DNA au votat si alti 13 senatori, probabil din partidul lui Mircea Geoana, UNPR si UDMR.

El a indicat ca au existat si senatori PNL care au absentat motivat, precum Anca Boagiu. In cazul lui Crin Antonescu, Vasile Blaga a spus ca nu stie unde a fost si ca probabil acesta o sa explice.