Europarlamentarul Monica Macovei spune, intr-un interviu acordat RFI, ca "grija acum este sa aparam DNA, pentru ca s-a ajuns la un punct foarte sus, iata ca si primul-ministru este chemat la audieri si anchetat si acuzat, asa incat toti politicienii de la cel mai inalt nivel si cu oamenii de afaceri (...) vor incerca sa desfiinteze DNA, fie prin modificarea legii si luarea atributiilor, fie prin modificari care privesc institutia, dar vor fi aceste incercari, categoric. Dupa parerea mea, urmeaza vara suspendarii justitiei".

Fostul ministru al Justitiei declara ca "este o rusine pentru Romania sa mai stea orice secunda in plus cu un prim-ministru care este acuzat de fapte penale (...). Este si o presiune psihologica asupra justitiei, daca va continua sa fie investigat cu el in functia de prim-ministru".

Presedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia premierului Victor Ponta, insa acesta refuza. Prim-ministrul este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni-Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat, anunta DNA.

Reactia lui Victor Ponta, dupa audierea la DNA: "Sunt suspect in dosarul lui Sova, pentru activitatea de avocat in 2007-2008 si de asemenea, sunt in conflict de interese ca l-am propus pe Sova ministru".

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis sa trimita solicitarea procurorului general in cazul lui Victor Ponta la Comisia Juridica, aceasta urmand sa informeze cand intocmeste raportul, termenul maxim fiind de doua saptamani.