Romania TV - post controlat de Sebastian Ghita, un apropiat al premierului Victor Ponta - sustine, citand surse guvernamentale, ca luni urmeaza sa fie depusa la Parchetul General o plangere penala pentru tentativa de lovitura de stat.

RTV anunta o plangere penala pentru tentativa de lovitura de statFoto: Captura RTV.net

Dupa anuntul DNA cu privire la implicarea premeirului Victor Ponta in dosarul lui Dan Sova si solitarea de incepere a urmaririi penale, PSD a lansat ideea ca aceste actiuni urmaresc indepartarea lui Ponta de la Guvern si ca reprezinta o tentativa de lovitura de stat.

Chiar premierul a declarat, in primul discurs sustinut dupa anuntul DNA, in care a aratat ca nu isi da demisia, ca "schimbarea unui Guvern se face prin procedurile constitutionale, prin alegeri sau prin vot in Parlament. Orice alta metoda inseamna lovitura de stat. Guvernul pe care il conduc, si alte guverne, trebuie sa fie investite sau sa plece din functie doar prin metode democratice: alegeri sau vot in Parlament.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat si el la ozi distanta ca problemele pe care le are Victor Ponta cu Justitia pot duce pe foarte multi oameni "la concluzia ca este o incercare de lovitura de stat".

"Lucrurile acestea pana in final, privite cu detasare din exterior, pot duce pe foarte multi la concluzia ca este o incercare de lovitura de stat. Pentru ca lovitura de stat ce inseamna? Inlaturarea unui regim democratic ales prin institutiile de forta ale statului", a spus acesta, intr-o declaratie in care a pus sub semnul intrebarii nivelul de experienta si responsabilitate al unui procuror de "27 de ani".