Premierul interimar Gabriel Oprea a declarat marti seara, la Realitatea TV, ca UNPR isi doreste sa impuna impozitarea marilor averi timp de cativa ani "ca un semn de solidaritate" cu restul romanilor si sustine ca PSD-ul i-ar fi promis sprijinul pentru aceasta lege. Premierul interimar a anuntat ca mai doreste si introducerea votului de la varsta de 16 ani.

Gabriel OpreaFoto: AGERPRES

Premierul interimar Gabriel Oprea a declarat ca intentioneaza sa conduca Guvernul "ca la armata", cu mai putine subiecte politice si cu emiterea mai rapida a avizelor pentru acte normative, transmite Mediafax.

"Voi conduce ca un militar, ca la armata. Mai putina politica si proceduri si avize mai rapide", a spus Oprea la Realitatea TV.

Declaratii Gabriel Oprea:

  • Masuri economice: Imi doresc sa trecem legea impozitarii marilor averi. Sondajele arata ca romanii isi doresc asta si ar fi si un semn de solidaritate cu cei saraci. Impozitarea s-ar face doar pentru cativa ani.
  • Ne dorim introducerea votului de la 16 ani

Despre intalnirea cu liderii PNL

  • Ne-am intalnit, asa fac niste lideri politici civilizati. Banuiti ce am discutat, dar le-am explicat tot civilizat ca imi respect intotdeauna cuvantul dat, iar cuvantul meu este dat pentru actuala coalitie de guvernare, il sprijin pe premierul Victor Ponta si sprijin actuala coalitie.
  • Consider ca, in actualul context de securitate, este importanta continuarea guvernarii lui Victor Ponta
  • Nastase a fost un prim-ministru extraordinar, iar Ponta a fost cel mai bun premier din ultimii 10 ani
  • Suntem un partid serios care nu da inapoi la greu si toti ne vor alaturi. La orice alegeri am lua peste 10%
  • Vrem sa ajungem la 1 milion de membri de partid.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de desemnare a lui Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar al Guvernului Romaniei, "pe perioada imposibilitatii exercitarii atributiilor de prim-ministru" de catre Victor Ponta.

Duminica, premierul Ponta a anuntat ca medicii turci care l-au operat au decis ca poate fi externat, dar isi va relua activitatea normala intr-o perioada de pana la 28 de zile, astfel ca ii va cere presedintelui Klaus Iohannis sa ii incredinteze vicepremierului Gabriel Oprea atributiile de prim-ministru in acest interval.

Oprea va avea inclusiv atributia de a conduce sedintele de guvern.

Premierul Victor Ponta a fost internat in 14 iunie la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde o zi mai tarziu a fost operat la genunchiul stang.