Sebastian Ghita a sustinut miercuri seara, intr-o emisiune la B1 TV, ca are inregistrari cu procurorul Onea care face presiune pe anumiti oameni de afaceri din Ploiesti ca sa faca declaratii impotriva sa si ca va duce luni aceste inregistrari in Parlament. Ghita s-a balbait insa cand a fost intrebat cine l-a inregistrat pe procurorul Onea spunand doar ca "eu am auzit acele inregistrari". Ghita spune ca va aduce dovezi procurorului general ca oameni din serviciile de informatii si anumiti procurori il preseaza pe Victor Ponta sa demisioneze. "Intentia era ca lui Victor Ponta sa i se dea control judiciar. E posibil sa-l puna pe Ponta sub control judiciar si sa-i interzica sa intre in cladirea Guvernului", a mai declarat deputatul.

Sebastian Ghita la B1 TVFoto: Captura B1TV

Presat de Ion Cristoiu sa-si asume afirmatia ca SRI ar fi facut inregistrari ilegale care au fost folosite in campania electorala in favoarea unuia sau altuia dintre candidati, Sebastian Ghita schimba usor placa si spune ca nu crede ca inregistrarile SRI ar fi fost facute ilegal "ci legal, dar ca este posibil ca aceste inregistrari sa fi fost folosite politic". Ghita acuza procurorii DNA, in special pe procurorul Onea care-i instrumenteaza dosarul, ca au primit tinte in acelasi timp cu tehnica de inregistrare si ca fabrica probe, dand exemplu cazul lui si pe cel al lui Victor Ponta.

Emisiunea a avut un debut usor amuzant. Moderatorul il intreaba pe Sebastian Ghita daca crede ca si actuala emisiune este inregistrata de SRI si poate fi folosita in dosar impotriva lui. In timp ce Ghita ezita sa raspunda, semnalul tv (in special sunetul) este bruiat :)

Declaratii Sebstian Ghita:

  • Procurorul care imi ancheteaza dosarul a inserat in dosar stenograma unei discutii care a avut loc dupa intre Ponta si conducerea primariei Ploiesti.
  • Acesti procurori asculta politicieni, preiau informatii si cred ca intervin in jocul politic. Asa s-a intamplat si in procesul supendarii presedintelui Basescu.
  • Raspunzand intrebarii lui Ion Cristoiu, Ghita spune ca va scoate dovezi care sa ateste cati politicieni au fost interceptati pe mandate de siguranta nationala (n.r. doar SRI-ul poate cere aceste mandate) si cati au fost ascultati pe mandatele emise de procurori. Unele din aceste interceptari din timpul campaniilor electorale au fost folosite politic. Voi cere in Parlament verificarea acestor interceptari si va veti convinge.
  • Ghita respinge argumentatia procurorilor care sustin ca aceste inregistrari nu sunt politice ci vizau contracte comerciale dubioase.
  • Presat de Ion Cristoiu sa-si asume afirmatia ca SRI ar fi facut inregistrari ilegale care au fost folosite in campania electorala in favoarea unuia sau altuia dintre candidati, Sebastian Ghita schimba usor placa si spune ca nu crede ca inregistrarile SRI ar fi fost facute ilegal "ci legal, dar ca este posibil ca aceste inregistrari sa fi fost folosite politic".
  • "Eu am senzatia ca train niste vremuri in care suntem abuzati. Mereu trebuie sa fie minim 3 oameni care sa fie aratati cu degetul ca au facut un grup organizat. Ori, eu nu pot sa cred ca un om ca mine sau un om ca domnul Hertanu, care merg la ANAF si-si declara firma, au contabilitate... nu pot constitui un grup infractional.
  • Procurorul nu mi-a deschis niciun alt dosar. Traim cu totii intr-o varza "a la Cluj", cu soacra lui Moisescu, cu Hertanu, cu sute de firme... Eu nu stiu de ce sunt acuzat azi.

Despre relatia cu Pantea: Ghita continua sa sustina ca nu s-a intalnit cu el

  • Nu m-am intalnit niciodata cu acest om desi am vrut sa ma intalnesc cu el dar nu am ajuns. Am vorbit la telefon de 4-5 ori. Nu m-am intalnit cu el si nici nu am trimis pe altcineva sa se intalneasca cu el.
  • Acuzatia la adresa mea este ca l-am presat pe acest domn Pantea ca sa-i dea un contract domnului Hertanu. Eu nu-i cunosteam pe niciunul la acel moment. Nu poti sa presezi pe cineva daca nici nu te intalnesti cu el.
  • Inregistrarile din dosar care arata ca mi s-a multumit "pentru ce am facut pentru el" avea legatura cu niste probleme de familie.

Ghita: Procurorii au primit tinte si fabrica probe. Am vazut inregistrari cu procurorul Onea care face presiuni si ameninta oameni de afaceri

  • Am sa duc in Parlamentul Romaniei probe cu declaratii ale unor oameni de afaceri din Ploiesti care atesta ca procurorul le-a promis tot felul de lucruri numai sa-l atace pe Ghita. Cand acesti oameni i-au zis ca nu ma cunosc si nu au ce sa declare impotriva mea, procurorul Onea i-a amenintat ca-i tine in arest 30 de zile. 
  • "Eu am auzit acele inregistrari". Intrebat de moderator cine a facut acele inregsitrari cu procurorul Onea, Ghita a evitat raspunsul sustinand doar ca "el a auzit".
  • Procurorul da astfel cel mai mare atac la adresa democratiei.
  • Sper ca Traian Basescu sa continue lupta lui cu acesti procurori
  • Traim o situatie ridicola: nu am voie sa-mi exercit fucntia de parlamentar in sediul Parlamanetului, dar pot participa la lucrarile comisiilor care s etin in alta parte.

Ghita: Ponta este fortat sa-si dea demisia. Anumiti oameni din Servicii si un grup de procurori ii vor demisia

  • Cred-si voi duce dovezile procurorului general al Romaniei- ca oameni din serviciile de informatii si anumiti procurori fac presiuni ca Victor Ponta sa demisioneze. Intentia era ca lui Victor Ponta sa i se dea control judiciar. E posibil sa-l puna sub control judiciar si sa-i interzica sa intre in cladirea Guvernului
  • Eu am fost amenintat in acest sens in legatura cu Victor Ponta
  • Familia mea e ingrijorata si se asteapta la ce e mai rau.
  • Ghita refuza sa spuna insa cine l-a amenintat si daca viata i-a fost amenintata
  • Cand Victor Ponta va reveni in tara, va trebui sa spuna ceea ce i s-a intamplat, ce a simtit cand procurorii i-au intrat in casa, i-au retinut sora si cumnatul..
  • Nu poti sa te bazezi pe un denuntator, sa il iei pe un oarecare, sa ii creezi o identitate protejata si sa arestezi oameni.
  • Acesti procurori au distrus intreaga noastra industrie de software: Irina Socol este arestata, firma majore distruse.... Domnule, daca nu am platit anumite sume vom munci ani de zile si le vom plati, dar nu distrugeti aceste firme. Eu ce sa cred atunci?!