Guvernul va amana majorarea indemnizatiilor pentru demnitari, a anuntat premierul Ponta, sustinand ca el nu a fost de acord cu aceasta crestere, insa stia ca masura ar fi agreata si de presedintele Klaus Iohannis, dar ca l-a auzit, la tv, pe seful Cancelariei prezidentiale infirmand acest fapt. Ponta a intervenit cu acest anunt intr-o emisiune a postului B1 TV, dupa ce, in aceeasi emisiune, seful Cancelariei prezidentiale, Dan Mihalache, a afirmat ca nu presedintele Iohannis este cel care i-a cerut premierului interimar Gabriel Oprea sa majoreze indemnizatiile demnitarilor, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Guvernul va adopta, saptamana viitoare, o ordonanta prin care majorarea indemnizatiilor demnitarilor va fi amanata pana la aprobarea noii Legi a salarizarii unitare a bugetarilor, a precizat Ponta.

Anterior, Dan Mihalache fusese intrebat daca este adevarat ceea ce sustin "surse din PSD", si anume ca Iohannis i-a cerut lui Oprea sa majoreze indemnizatiile demnitarilor, acesta raspunzand ca nu este adevarat, ca nu i-a cerut un astfel de act normativ, ci ca presedintele doar a aratat ca este normal ca demnitarii sa beneficieze de o remuneratie corespunzatoare importantei lor in stat.

Mihalache a adaugat ca "unele partide sunt experte in a da pe surse anumite informatii pentru a pasa responsabilitatea".

El a mai aratat ca Iohannis a fost informat de Oprea despre aceasta masura, dar ca discutia este mai veche si ca si Ponta stia de aceasta initiativa, chiar premierul Ponta trimitand, in luna martie, o propunere a grilei de salarizare.

La scurt timp dupa aceste afirmatii, Ponta a intervenit telefonic si a afirmat ca s-a saturat "de jocuri de doi bani pentru imagine", ca el nu a fost de acord cu majorarea indemnizatiilor si ca Guvernul va amana cresterea daca seful Cancelariei prezidentiale se delimiteaza de acest demers.