Seful Cancelariei Prezidentiale, Dan Mihalache, a afirmat sambata seara, la Antena 3, ca tema majorarii salariilor demnitarilor a fost initiata si prezentata presedintelui Klaus Iohannis la inceputul acestui an, declarand ca nu vrea sa fie pus "in situatia penibila" in care sa faca publice e-mail-uri pe acest subiect trimise de Victor Ponta.

Dan MihalacheFoto: Agerpres

"Tema majorarii indemnizatiilor demnitarilor e una veche, e una la care domnul Victor Ponta a subscris si a initiat-o, e o discutie care dateaza de la inceputul acestui an si n-as vrea sa fiu pus in situatia penibila sa furnizez e-mail-urile pe care domnia sa mi le-a dat personal, (...) cu grilele privind salarizarea demnitarilor si entuziasmul pe care il avea la momentul respectiv", a sustinut Mihalache, potrivit Agerpres.

Acesta a mai adaugat ca i se pare "extrem de incorect" din partea premierului sa nu recunoasca faptul ca ideea cresterii salariilor demnitarilor i-a apartinut.

"A discutat cu presedintele Romaniei si a discutat cu mine aceasta tema si mi se pare extrem de incorect. (...) Era discutia de a incepe cu majorarea salariilor demnitarilor bazata pe un argument destul de solid, anume ca, in momentul de fata, chiar si la noi, la Administratia Prezidentiala, sunt functionari detasati de la MAE, de la Ministerul de Justitie si care castiga mai mult decat chiar presedintele Romaniei, ceea ce e o situatie absolut ciudata. (...) Incorecta mi se pare conduita de acum a domnului prim-ministru Victor Ponta, care neaga faptul ca, de fapt, aceasta idee a pornit inclusiv de la domnia sa. Pot intelege ratiuni de calcul politic. Nu pot intelege ipocrizia si minciuna", a mai sustinut Dan Mihalache.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca va amana aplicarea ordonantei de crestere a salariilor demnitarilor si a precizat ca nu a fost de acord cu aceasta majorare.