Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, la "Sinteza zilei" de pe Antena 3, ca relatia cu presedintele Klaus Iohannis nu este stricata iremediabil, colaborarea dintre Presedintie si Guvern urmand sa fie institutionala.

"Relatiile cu presedintele nu sunt stricate iremediabil. Cred ca nu a fost corect, si ma asteptam sa fie corect", a declarat premierul, luni seara, la Antena 3.

"Pana in 5 iunie, ora 12.00, am avut cea mai normala, contructiva relatie", a mai spus Ponta. "Pe 5 iunie, domnul presedinte a spus ca trebuie sa-mi dau demisia. Atunci nu a fost presedintele Romaniei, a fost al Alinei Gorghiu, al lui Predoiu, al lui Blaga. Nu am inteles de ce a dezbracat hainele de presedinte", a spus Victor Ponta despre relatia cu presedintele.

Premierul a mai spus ca presedintele Klaus Iohannis este intr-un anumit tip de relatie cu electoratul, dar "in momentul in care este Traian Basescu, il va costa mult". Premierul a spus ca nu a avut ocazia sa vorbeasca cu presedintele de la intoarcerea sa in tara, dar ca vor vorbi.