Instabilitatea politica de la Chisinau nu poate trena la nesfarsit, pentru ca Moscova sta la panda si ar putea anexa Republica Moldova, daca vor fi comise greseli. Iata ce declara, la RFI, primarul Chisinaului, prim-vicepresedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoaca. El spune ca nu are emotii pentru votul de joi din Parlament, care urmeaza sa investeasca Guvernul condus de Valeriu Strelet.

Dorin Chirtoaca nu vede nici un risc la votul de joi: "Emotii cu siguranta nu avem (...). Nu vad chiar nici un fel de riscuri pentru ziua de astazi, pentru ca eu cred ca toata lumea constientizeaza ca o asemenea situatie nu poate trena la nesfarsit pentru Republica Moldova, intrucat este chiar periculos".

Care sunt provocarile viitorului Guvern al Republicii Moldova? "Ca sa vorbim pe intelesul celor de dincolo de Prut as spune ca este o oportunitate pentru noi si o provocare in acelasi timp sa incheiem perioada similara pe care a avut-o Romania intre anii 2000-2004 si sa incepem perioada 2004-2014, sa zic. Adica sa ne despartim de perioada cand totul era la cheremul politicienilor, cand prin ordine si telefoane date prin firul rosu, cum se mai spunea pe atunci sau inclusiv indicatii de la Moscova venite, se hotarau multe lucruri la nivel de tara, respectiv trecerea spre o alta forma de guvernare, unde totusi, puterile devin separate in stat si justitia devine independenta", spune liberalul.

Continuarea pe www.rfi.ro.