Vicepremierul gabriel Oprea a declarat marti seara la Antena 3, raspunzand unei intrebari, ca la ora actuala in formatiunea sa politica, UNPR, exista 2 curente in ceea ce priveste viitoarele alegeri, unul este ca partidul sa mearga impreuna cu actualii colegi de alianta, PSD, in timp ce celalalt curent este sa mearga in alegeri pe cont propriu.

"Avem 2 curente in UNPR, sa mergem impreuna cu PSD dar si sa mergem singuri", a declarat Gabriel Oprea.

Intrebat daca Victor Ponta va putea sa isi duca mandatul pana la sfarsit, Oprea a raspuns: "Guvernul Victor Ponta este un guvern bun, actuala alianta este solida, sper ca Victor Ponta isi va duce mandatul la bun sfarsit".

Vicepremierul Gabriel Oprea a mai precizat ca formatiunea politica pe care o conduce intentioneaza sa elaboreze si sa depuna la Parlament un proiect de lege care sa inaspreasca pedepsele aplicate in cazurile de viol.

"Parerea mea este ca in astfel de cazuri de viol, care creeaza o mare sensibilitate in societate, pe buna dreptate, fiindca toti avem copii, trebuie inasprita legea. Nici nu discutam acest lucru si trebuie intervenit in forta si cu profesionalism. Ca ministru de Interne si vicepremier pe securitate (...) si, bineinteles, UNPR, ca un partid de interes, care sprijina statul roman si Justitia in primul rand (...), vrem sa facem un proiect de lege, sa il inaintam in Parlamentul Romaniei. Comunitatea, poporul il asteapta", a declarat Oprea, citat de Agerpres.