Victor Ponta a declarat, marti, la Romania TV ca majorarea salariala se va face "deocamdata doar pentru medici", anuntul fiind facut in contextul in care profesorii si politistii au reactionat imediat la decizia Guvernului de a creste salariile in sistemul medical si au cerut si ei bani mai multi, informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Premierul Victor Ponta a aratat ca "deocamdata" mariri salariale se pot face doar in sistemul medical, precizand ca medicii nu au fost contra majorarii salariilor profesorilor in 2014.

"Atunci cand a fost vorba despre maririle la profesori, pe care le primesc anul asta, medicii nu au fost contra. Acum, cand avem posibilitatea, prin economii in sistem, cred ca asa este corect fata de medici. In rest, toata lumea isi doreste un salariu mai mare. Deocamdata se poate doar pentru medici. Azi, cu banii pe care ii avem putem sa majoram pentru medici, asa cum anul trecut am facut pentru profesori. Cand se poate, se poate", a aratat premierul.

Premierul Victor Ponta a anuntat, marti, la finalul discutiilor privind sectorul sanitar, ca va fi adoptata o ordonanta de urgenta pentru sedinta Guvernului de saptamana viitoare privind majorarea de 25 la suta a salariilor pentru tot personalul sanitar, de la 1 octombrie.

El a precizat ca, pentru sedinta de Guvern din 26 august, se va pregati atat OUG privind majorarea salariilor angajatilor din sistemul sanitar, cat si un proiect de lege privind responsabilitatea medicilor.

"Putem de la 1 octombrie sa aplicam o crestere de 25% la salariul actual pentru tot personalul din sistemul medical", a spus Ponta, precizand ca vor beneficia de aceste majorari aproximativ 181.000 de persoane in reteaua Ministerului Sanatatii si autoriatilor publice locale si peste 13.000 de persoane din ministerele care au retea proprie de sanatate. Premierul a mai spus ca impactul bugetar anual al acestor majorari salariale este in jurul sumei de 1,7 miliarde lei.