Invitat in cadrul emisiunii 100% de pe Realitatea TV, secretarul general al PD, Vasile Blaga, a recunoscut ca PD se astepta la rezultate mai bune la alegeri, afirmand ca se puteau obtine 40% din voturi daca reuseau sa mobilizeze si electoratul de la oras. Blaga a declarat ca Traian Basescu este apropiat de PD si ca "asta este un lucru foarte bun".

Insa Blaga s-a declarat multumit de rezultatele obtinute de PD in Bucuresti, unde PD a obtinut scorul normal - 40 %. In plus, acesta sustine ca in unele sectoare din Bucuresti raportul PD - PSD a fost de 3-1.

Liderul PD considera ca primarul general al capitalei, Adriean Videanu, va termina inainte de 15 decembrie toate lucrarile din Bucuresti si ca rezultatele muncii sale se vor vedea. In acest sens, Blaga mentioneaza ca Videanu ajuta partidul sa obtina scoruri mai bune: "Dumnezeu tine cu dl. Videanu". In privinta alegerilor viitoare pentru primaria capitalei, sunt considerati potentiali candidati toti cei care pot aduce un beneficiu partidului, inclusiv Vasile Blaga.

Liderul PD a mai declarat ca se bucura de rezultatele obtinute de PLD, deoarece acesta este un partid prieten PD-ului. Marele competitor ramane PSD cu care se vor confrunta in anii electorali 2008-2009.

Presedintele sustine si varianta de vot uninominal a PSD-ului, a declarat Blaga. In plus, PD asteapta sa cada de acord cu PSD in privinta proiectului de vot uninominal

Contactat telefonic in cadrul emisiunii, presedintele PSD Mircea Geoana a declarat ca presedintele a facut o greseala prin acest referendum si ca PD nu are coloana vertebrala, intrucat este condus de Traian Basescu. Geoana sustine ca scopul referendumului a fost de a face reclama alegerilor europarlamentare.

In replica, Blaga a afirmat ca Geoana nu-si coordoneaza oamenii din Parlament si de aceea PD nu sustine sistemul de vot propus de PSD si ca asteapta hotararea Curtii Constitutionale cu privire la proiectul de vot uninominal.

In privinta motiunii de cenzura pe care a propus-o PLD, Vasile Blaga a declarat ca aceasta este sustinuta de PD. Contactat telefonic, liderul PLD Theodor Stolojan a sustinut ca declaratia lui Hrebenciuc, potrivit careia PSD va sustine aceasta motiune, este un mod prin care PSD incearca sa santajeze PNL. Dar ar fi bine ca PSD sa sustina motiunea propusa de PLD.

De asemenea, Stolojan a declarat ca PLD s-a bazat pe faptul ca parlamentari din alte partide care nu sunt de acord cu un guvern corupt vor vota motiunea. Atat Stolojan, cat si Blaga neaga o alianta PD-PLD. In acest sens, Blaga a mentionat ca PD nu vede o alianta pre-electorala cu nimeni.

Cu privire la legatura dintre PD si Traian Basescu, liderul PD a mentionat ca PD s-a constituit in jurul lui Basescu, ca Basescu este apropiat de PD si "asta este un lucru foarte bun".