Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, intr-o emisiune la B1 TV, ca nu isi aduce aminte ca in 10 de mandat ani sa fi primit vreo sesizare legata de ilegalitati comise de primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

"Nu-mi aduc aminte ca in 10 ani sa fi primit o singura sesizare legata de ilegalitati comise de Sorin Oprescu. O singura sesizare nu-mi aduc aminte sa fi primit. (...) De regula, cand primeam astfel de sesizari nu ma limitam sa le bag in sertar, sa spun las sa stiu eu despre ala. De regula, intr-un fel sau altul, ii dadeam un semnal. Ori puneam mana pe telefon, daca era un ministru, si ii spuneam: domnule ministru, fii atent ca ai probleme in zona asta, pentru ca in fond informarile astea au si rostul de a preveni acte de coruptie. Sau, daca nu eram la nivelul de relatie la care sa pun mana pe telefon, macar public ii dadeam un semnal: atentie ce faceti la Primaria Capitalei. Dar nu a fost cazul in ceea ce-l priveste pe Sorin Oprescu. Timp de 10 ani nu-mi aduc aminte sa fi fost vreo sesizare si Sorin Oprescu nu-i tipul de politician peste care sa treci usor cu vederea - am vazut o informare dar am uitat de ea. Nu, e primarul Capitalei, e al doilea om ca numar de voturi dupa presedintele Romaniei", a spus Basescu, potrivit Agerpres.

Fostul presedinte a sustinut ca flagrantul impotriva lui Oprescu reprezinta o "lovitura imparabila de credibilitate" pentru edil.

"Aici este lovitura imparabila de credibilitate, ca nu e ceva de care si-a adus aminte unul care in fata procurorului avea catusele in fata si zice el ca acum trei ani, acum cinci ani, nu. S-a produs flagrantul, ceea ce nu lasa drept de replica si nici de explicatie macar, dupa parerea mea", a mai spus el.

Basescu a adaugat ca Oprescu, alaturi de Chiliman, sunt doi oameni despre care ar fi spus ca este "imposibil" sa ia mita.

"Sunt doi oameni pentru care as fi spus este imposibil - Chiliman si Oprescu. Mi se parea ca Oprescu este un om atat de relaxat si fara probleme de viata, e profesor universitar, e chirurg, nu stiu... aveam asa o imagine", a spus fost presedinte.

Fostul sef de stat a mai precizat ca daca a existat un flagrant in cazul lui Oprescu, acesta "nu are nicio sansa in fata procurorului decat sa mearga in beci", citeaza Mediafax.

Procurorii DNA l-au retinut, in noaptea de sambata spre duminica, pe Sorin Oprescu, primarul municipiului Bucuresti, pentru luare de mita.