Vicepremierul Gabriel Oprea a fost intrebat, miercuri seara, la Antena 3, de Mihai Gadea daca va ajunge prim-ministru pana in toamna "asa cum se zvoneste". Oprea a declarat in prima faza ca Victor Ponta este premierul, l-a laudat ca fiind un premier bun si "care va deveni si mai bun", dar a acceptat apoi si posibilitatea de a deveni seful guvernului.

Gabriel OpreaFoto: MAI

"Poate as fi o solutie de premier", a raspus Oprea la insistentele lui Mihai Gadea.

Este o schimbare majora de optica la Gabriel Oprea, cel care in urma cu doar doua zile spunea intr-o declaratie ca "nu sunt bun de premier".

Reamintim ca surse politice au declarat pentru HotNews.ro inca din urma cu o saptamana ca numirea lui Gabriel Oprea ca premier interimar s-ar putea produce din aceasta toamna, dupa ce Victor Ponta ar parasi Palatul Victoria in urma unei demisii (pe care premierul a spus insa ca nu si-o va da) sau prin retragerea unor ministri din guvern.

De altfel, Gabriel Oprea s-a aflat intr-o puternica ofensiva de imagine in ultima luna, cu aparitii constante la dezbateri televizate si in conferinte de presa, dar si prin depunerea la Parlament a unor proiecte populiste, precum legea privind acordarea unei a 13-a pensii. Presedintele UNPR si-a curmat insa aparitiile publice dupa aparitia scandalului legat de faptul ca si-a plagiat lucrarea de doctorat, insotit de dezvaluirile privind doctoratele plagiate pe care le-a coordonat ca profesor la Academia Nationala de Informatii.