Fostul presedinte Traian Basescu a calificat drept "un fals ordinar" documentul prezentat de Antena 3 din care reiese ca ar fi avut legaturi cu Securitatea inainte de 1989. Intr-o interventie telefonica la B1 TV, Basescu a declarat miercrui ca documentul este "de o abjectie rara", fiind un fals "marca Antena 3".

"Este un fals ordinar. In primul rand m-ar surprinde sa constat ca Securitatea isi platea turnatorii in valuta. In Romania erau intezise platile in altceva decat in lei. Uitati-va cat de lipsit de simt al timpului. Scrie ca 'a primit 1500 dolari SUA pentru subventionarea retelei". Subventionare - nu exista cuvantul asta. Un ultim element de logica. Eu eram comandant de nava atunci. Unde trebuia sa raspandesc eu noile orientari ale Congresului al XIII-lea, ca ma intalneam cu delfinii si rechinii prin oceane si pe mari? Este un document de o abjectie rara", a declarat fostul presedinte.

Basescu a legat documentul prezentatd e Antena 3 de "iesirea absolut de cea mai joasa calitate a lui Silvian Ionescu" (care a anuntat ca va face dezvaluiri din perioada '88-'89) aratand ca pe acesta din urma l-a cunoscut in 1992-93, si nu inainte de Revolutie.

Fostul sef de stat a lasat sa se inteleaga ca va da in judecata postul de telviziune, declarand ca "de data asta Antena 3 va plati bani multi."

Traian Basescu a postat si un mesaj pe Facebook pe acest subiect:

"sa vreti voi sa impiedicati revenirea mea in viata politica?

Zilele trecute, Silvian Ionescu, pretins fost ofiter de securitate, profereaza invective incalificabile la adresa mea si ameninta cu dezvaluiri pe care le cunoaste din 1988-1989, cind eu lucram la Anvers. Fa-le, nene, dar ai grija sa fii treaz cind le faci si sa tii cont ca eu am auzit de tine abia prin 1992-1993 la PD.

Serile trecute, vine la 'confirmare' raspopitul de la Antena 3 cu un document falsificat grosier, din care ar rezulta ca eu am fost subventionat (unde ati auzit voi acest cuvint inainte de 1989?) in anul 1984 de fosta securitate cu suma de 1.500 de dolari pentru a promova, in rindul cetatenilor, noile orientari ale PCR. Bietii de voi, ati uitat ca, la vremea aceea, eram comandant de nava si sunt convins ca, batind marile si oceanele lumii, niciun peste, fie el si delfin, n-ar fi stat la sedinte de promovare a noilor orientari ale PCR."