Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a spus joi seara, la Digi24, ca nu va intra in politica sau in administratia publica, ci va continua sa ramana in sistemul judiciar, precizand ca va anunta la finalul acestui mandat daca va mai continua activitatea la conducerea DNA, potrivit Mediafax.

"Am luat o decizie in ceea ce priveste viitorul meu profesional si daca doresc sau daca nu doresc un mandat, dar aceasta decizie nu vreau sa o fac publica in acest moment. Ceea ce pot sa confirm in acest moment este ca nu voi candida la niciun fel de politica sau in administratia publica, voi ramane in sistemul judiciar si, daca doresc sa-mi continui mandatul la Directia Nationala Anticoruptie, am sa anunt atunci cand va expira acest mandat", a declarat Laura Codruta Kovesi, la Digi 24.

Procurorul sef al DNA a precizat ca este singura care va decide cu privire la cariera sa, dar nu va intra in politica.

"Vad ca sunt foarte multe speculatii in spatiul public despre ceea ce voi face, despre ceea ce nu voi face. Va asigur ca sunt singura care decid acest lucru si ceea ce pot sa va asigur (...) este ca nu am sa intru in politica si nu am sa candidez nici pentru presedinte si nici pentru alta functie, ci am sa-mi continui activitatea in sistemul judiciar", a subliniat procurorul sef al DNA.