Ministerul Justitiei va da in continuare avize negative proiectelor de lege care nu sunt elaborate in mod corespunzator sau sunt in contradictie cu prevederile constitutionale, chiar daca acest lucru ii poate nemultumi pe unii reprezentanti ai coalitiei guvernamentale, a declarat duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la Pro TV, ministrul Robert Cazanciuc.

"Evident ca vom da avize negative atunci cand un proiect de act normativ nu este elaborat asa cum prevede tehnica legislativa sau nu este in acord cu Constitutia. Evident ca nu o sa pot da niciodata dispozitie procurorilor sa faca sau sa nu faca ceva, din moment ce atributiile ministrului sunt clar prevazute in lege. Eu pot sa fac si fac ceea ce prevede legea. Daca altii sunt nemultumiti de activitatea mea, pot sa spuna acest lucru, pot sa le explic daca in anumite situatii ministrul are sau nu are parghii legale de a face ceva. Pana acum, cred ca activitatea ministerului in general este mai degraba apreciata", a declarat ministrul Justitiei, potrivit Agerpres.

Intrebat daca are informatii despre o preconizata remaniere guvernamentala care ar putea sa vizeze inclusiv functia de ministru al Justitiei, Cazanciuc a negat.

"Nu am avut o discutie de asemenea natura la nivelul Guvernului, nu a fost vreo discutie cu premierul despre vreo schimbare in perioada urmatoare, dar asta nu inseamna ca unii membri ai partidului nu pot sa fie liberi sa discute despre orice, inclusiv despre ideea unor remanieri, daca sunt nemultumiti de unii dintre membrii Cabinetului. Dar discutia trebuie facuta mai degraba intr-o formula organizata decat in spatiul public, fara un suport politic pentru o asemenea initiativa. (...) Nu am participat la nicio discutie in care cineva de la conducerea partidului sa reproseze ministrului Justitiei lucruri care sa duca la o eventuala schimbare. Din contra, am primit sustinere pentru proiectele pe care ministerul le-a promovat in ultima perioada", a spus Robert Cazanciuc.