Antena 3 a prezentat, luni seara, in emisiune Sinteza zilei, o serie de mailuri care ar fi fost trimise de Elena Udrea catre redactiile mai multor ziare sau televiziuni pentru a-si aranja intalnirile media sau pentru a-si transmite punctul de vedere.

e-mail trimis de Elena UdreaFoto: captura Antena 3

"Filmarile vor avea loc pe 6 sau 7 mai, cand vrei tu. (...) Au nevoie de temele pe care vrei sa le atingi. (...) Sa spui exact ce, cum vrei. (...) Interviu cand vrei, pe ce teme vrei. (...)", sunt cateva extrase din mailurile primite de Elena Udrea de la emisiunile trustului Media Pro. Mai mult, consiliera Elenei Udrea trimitea intrebarile preferate de fostul ministru jurnalistilor de la "Dupa 20 de ani", asa cum indica documentele prezentate de Mihai Gadea la "Sinteza zilei".

propuneri catre Udrea

Propuneri catre Udrea

Foto: captura Antena 3

Un alt document prezentat de Antena 3 arata discutiile purtate pe e-mail intre asistentul Elenei Udrea, Tudor Breazu, si jurnalisti din conducerea B1 TV. Intr-unul din mesaje li se cere editorilor sa dea "pe surse" ca PSD va prezenta un sondaj fals, in altul ca PDL a recuperat in sondaje sau li se atrage atentia ca un articol a fost deplasat fiindca se referea la decolteul Elenei Udrea.

Discutiile sunt purtate de asistentul sau Tudor Breazu, dar nu rezulta din mesajele prezentate de Antena 3 pana cum ca ar fi vorba de cumpararea unor jurnalisti sau de presiuni politice asupra jurnalistilor.

Gâdea a mai prezentat un mail trimis de Tudor Breazu către Elena Udrea, în care omul de incredere al ministrului o anunţa în legătură cu apariţia unei ştiri negative, dar şi cu modul în care a plănuit să o contracareze. Astfel, potrivit mailului, Breazu i-a aranjat fostului ministru Elena Udrea apariţii la B1 Tv, alături de simpatizanţii ei, dar şi la Realitatea Tv. Mai mult, el o asigură că inclusiv "Ziarul Financiar se ocupă!".

Extrasele din acest mailuri au fost puse la un loc de procurorii DNA, in urma perchezitiilor informatice efectuate in dosarul lui Tudor Breazu, fostul asistent personal al Elenei Udrea.

E-mail catre B1 TV

E-mail catre B1 TV

Foto: Hotnews

Site-ul Tolo.ro publica o investigatie realizata de jurnalistii Mirela Neag, Razvan Lutac si Catalin Tolontan, care arata cum functiona reteaua de postaci a Elenei Udrea. Potrivit investigatiei, publicate luni de Tolo.ro si GSP.ro, procurorii DNA au gasit la perchezitii texte antisemite si homofobe care erau date postacilor fostului ministru si lider PMP, pentru ca acestia sa le distribuie. In unul dintre aceste texte, Sorin Oprescu este numit "tovarasul Schmayer" si stigmatizat drept "homosexual".

In anul 2012, o echipa de 18 postaci lucra in doua ture la sediul PDL Bucuresti sau de acasa. Acestia cautau pe site-urile indexate articole despre Elena Udrea, Traian Basescu sau ce li se indicase in ziua respectiva, intrau la comentarii si postau cu copy-paste textele create de sefii lor. "Norma" era de 100 de mesaje pe zi, arata autorii investigatiei. (articol integral)