Ion Tiriac a declarat, marti seara, la Realitatea TV ca l-a cunoscut pe Klaus Iohannis inca de pe vremea cand era primar al Sibiului si ca a sperat, odata cu preluarea functiei de sef al statului, ca se va intelege cu prim-ministrul si ca va exista armonie intre cele doua palate. Tiriac a afirmat ca l-a "rugat foarte mult sa aiba grija de sport ca ne ducem in rapa".

"Probleme cu birocratia si faptul ca este foarte greu sa explici in strainatate ce se intampla in Romania, in momentul de fata. Noi speram ca, odata cu venirea unui nou presedinte, ca domnul Iohannis o sa se inteleaga cu prim-ministrul si Guverul (...) Presedintele Iohannis e un presedinte corect, ales. Eu l-am cunoscut inainte, ca primar al Sibiului, pentru ca am facut doua-trei televiziuni cu dumnealui pentru nemti, acum 20 de ani. A facut o treaba buna la Sibiu. Are o demnitate care se manifesta si in functia in care este astazi. L-am rugat foarte mult sa aiba grija de sport, ca ne ducem in rapa", a spus Ion Tiriac.

In acest context, Tiriac a evocat problemele din gimnastica romaneasca:

"Daca doriti, si mergem si la gimnastica, ne arde pe toti romanii poate mai rau decat Simona Halep sau tenisul care a fost si care este. Noi am fost o natiune care am dat lectii la toata lumea. Unde sunt scolile, antrenorii care trebuie facuti? Vorbeam cu Gabi Szabo, astazi, spune: <>. Nadia are 3.500 la clubul ei. Consideram ca sunt in SUA, alta tara, alt animal, patru milioane de practicanti. Vedeti atunci cu cine ne batem?".