Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat duminica la ProTV ca, in ciuda deciziei partidului de a vota in favoarea Guvernului Ciolos in Parlament, 12 alesi PSD au votat impotriva, criticandu-i pe acestia ca voiau sa faca "pe vedeta" la televizor, nerespectand decizia partidului, transmite Mediafax.

Intrebat daca printre cei 115 parlamentari care au votat impotriva Guvernului Ciolos se regasesc si senatori si deputati PSD, Dragnea a spus ca voturile impotriva au venit de la toate formatiunile, inclusiv de la cea pe care el o conduce. "La noi - acum pot spune - au fost colegi de-ai nostri care s-au uitat cum s-a votat, pentru ca, totusi, s-a votat cu bile, si de la noi 12 parlamentari au votat impotriva. Asa au considerat de cuviinta", a spus acesta.

Dragnea a spus ca nu i-a mai intrebat pe acestia de ce nu au respectat decizia partidului, insa i-a criticat pentru atitudine. "Sunt colegi care considera ca in astfel de momente nu mai este important partidul care i-a facut parlamentari, ci, poate, e mai important sa faca pe vedeta la televizor si sa spuna ca eu trebuie sa votez impotriva, pentru ca asa cred eu, sunt o personalitate", a spus liderul PSD.

Acesta a explicat din nou ca PSD a decis sa il sustina pe Dacian Ciolos la votul de investitura dupa discutia avuta cu acesta in sedinta CExN al partidului, unde "a raspuns civilizat si a impresionat placut colegii". "Tine de caracter ca tu, membru al unui partid pe care spui ca-l respecti si datorita caruia ai ajuns parlamentar ca sa poti iesi la televizor sa-ti dai cu parerea despre lucruri, sa respecti acea decizie", a mai spus Dragnea.

Pe de alta parte, liderul PSD a precizat ca nu vor fi sanctiuni impotriva celor 12 parlamentari, insa exista deja "consecinte". "Imaginea lor in partid incepe sa se deterioreze", a comentat Dragnea.

Guvernul Ciolos a primit pe 17 noiembrie votul de incredere al Parlamentului, rezultatul fiind de 389 voturi "pentru", 115 "impotriva" si doua voturi anulate. Anterior, presedintele PSD Liviu Dragnea declara ca social-democratii au decis sa voteze Cabinetul condus de Dacian Ciolos in Parlament, insa sprijinul va fi acordat doar "punctual", pe fiecare proiect in parte al Guvernului. Dragnea a precizat ca, in urma votului, 68 de lideri PSD s-au exprimat in favoarea sustinerii Guvernului, fiind inregistrate doar doua abtineri si un vot impotriva.

Presedintele PSD a precizat insa ca aceasta decizie se aplica doar pentru votul din Parlament pentru formarea Guvernului, in functie de prestatia ministrilor din timpul audierilor. Pe viitor, PSD va "urmari cu atentie" ministrii si masurile pe care le va lua Guvernul.