Liviu Dragnea, invitat special la emisiunea Sinteza Zilei, a sustinut ca Victor Ponta si-a dat demisia dupa o discutie cu Gabriel Oprea, pentru ca in evaluarea lor a doua seara de proteste avea sa fie una violenta. Presedintele social-democratilor a subliniat ca decizia lui Ponta de a renunta la guvernare a fost una gresita, in opinia sa, fiind suparat ca a plecat un Guvern cu rezultate bune.

dragneaFoto: captura foto

Dragnea a declarat ca este nevoie de consens cu presedintele Klaus Iohannis pe teme importante, cum ar fi Codul Fiscal, dar si implementarea Radarului Padurii:

”Vorbim de un genocid [...] Multi specialisti din mediu spun ca un asemenea dezastru poate produce moarte pe termen lung”, a declarat Liviu Dragnea.

Intrebat de Gadea daca poate sa explice ce s-a intamplat in culisele demisiei lui Victor Ponta, Liviu Dragnea a sustinut ca:

”Eu am mai explicat in cateva aparitii. Eu va spun decat un mic istoric a ceea ce s-a intamplat in ziua in care Victor Ponta si-a depus mandatul. M-a sunat in aceea dimineata, l-am invitat la mine acasa. Mi-a spus ca a avut o discutie in seara precedenta cu Gabriel Oprea si a decis sa-si depuna mandatul, pentru ca in evaluarea lor, seara de proteste care urma avea sa fie una cu violente.

Din pacate avea si un deces in familie si voia sa fie acolo. La ora 1 ne-am intalnit in coalitie, unde am stabilit ca vom propune un candidat pentru Guvern”

Dragnea a subliniat ca: ”Eu am fost suparat ca Victor Ponta si-a dat demisia, dar nu suparat pe el. Eram suparat si frustrat ca pleca un Guvern cu rezultate foarte bune, care incepea sa aduca bunastare”

”Ideea de a face opozitie la Guvern nu ne intereseaza prea mult, pentru ca a sta in Piata Victoriei si a arunca cu pietre in ferestrele Guvernului nu ajuta pe nimeni [...] Cearta politica a permis hotia in ultimii 25 de ani”, a declarat presedintele PSD.

Intrebat de moderator daca ar putea sa-i dea o nota premierului Ciolos pentru activitatea sa de pana acum, Dragnea a comentat ca: ”Nu vreau sa dau note, dar pot sa spun ca nu a comunicat rau pana acum. Si, deocamdata, il banuiesc de buna credinta. Omul a spus clar la noi ca nu vrea sa intre in politica”

Presedintele social-democrat a subliniat ca vrea o relatie buna cu presedintele Klaus Iohannis, care are o sansa, daca intelege fereastra de oportunitate, sa devina un presedinte al tuturor romanilor. Dragnea a mentionat ca PSD nu trebuie sa se comporte ca si cand la Palatul Cotroceni este tot Traian Basescu.

”Vreau si cred ca vom castiga alegerile locale si parlamentare si vom forma un nou Guvern, cu premier PSD. Nu vom mai avea un guvern tehnocrat. Aceasta situatie unica in Romania va fi decat in 2016 [...] Partidele politice sunt fundamentul democratiei, dar trebuie sa se modernizeze. Noi am inceput un program de reforma acum trei luni, pas cu pas. Un guvern de tehnocrati nu poate sa aiba valabilitate decat pentru anul viitor”, a declarat Dragnea.