Premierul Dacian Ciolos a declarat miercuri seara, la Antena 3, ca Guvernul va adopta in ianuarie hotararea privind incurajarea copiilor de a merge la gradinita prin acordarea unei sume lunar, subliniind ca se gandeste si la utilizarea fondurilor europene pentru locuinte sociale.

"Intentionam sa continuam proiecte care au fost incepute de fostul Guvern cu stimularea participarii copiilor la gradinite si cu acea prima de 50 de lei. Vom veni la inceputul lunii ianuarie cu hotararea de Guvern de aplicare a acestei legi. Ne gandim la utilizarea fondurilor europene pentru locuinte sociale in anumite medii sarace", a spus Ciolos la "Sinteza zilei", potrivit Agerpres.

El a subliniat ca problema demografiei este legata si de problema saraciei.

"Cand traiesti in saracie te gandesti mai putin la perspectiva copiilor sau daca ii ai, ai anumite riscuri, inclusiv mortalitatea infantila. Avem aceasta problema a saraciei care este structurala si trebuie sa o tratam si cu masuri pe termen scurt, conjuncturale, dar si cu o gandire pe termen lung si aici este vorba si de o mai buna repartizare a veniturilor, de dezvoltare economica in pungile de saracie. (...) Trebuie mers in paralel si cu politici sociale si cu dezvoltare economica pentru ca politici sociale inseamna fonduri publice care vin din dezvoltarea economiei", a declarat premierul.

Ciolos a aratat ca vizeaza si idei de atragere in tara a romanilor din strainatate, aratand ca ar trebui sa existe un sistem de consultanta pentru cei care vor sa vina cu proiecte mai mici si mijlocii ce pot fi adaptate in mediul rural, dar si in anumite orase.