Sarbatorile de anul acesta sunt "stricate" de amenintarile teroriste, spune la RFI Ioan Mircea Pascu, vicepresedinte al Parlamentului European, fost ministru al Apararii. El povesteste cum sunt controlati oamenii la Strasbourg, pe strazi sau la intrarea in magazine. Eurodeputatul PSD considera insa ca oamenii trebuie sa se adapteze noii situatii.

Autoritatile austriece si germane sunt in alerta, dupa primirea unor informatii privind riscul unor atentate teroriste de sarbatori in mai multe capitale europene.

Ioan Mircea Pascu e de parere ca asemenea avertizari trebuie luate in serios, insa fara a transmite in randul populatiei un sentiment de neliniste:

"Cand sunt asemenea chestiuni, exista doua atitudini: o atitudine in care nu iei lucrurile in serios, pentru ca asa cum se si arata in comunicatul Politiei austriece, datele nu sunt complete si sunt destul de fragmentare sau din contra, tratezi lucrurile foarte serios si cauti sa te pui la adapost chiar in aceste conditii (...). Dupa parerea mea, cred ca paza buna trece primejdia rea si e mai bine sa ne pregatim pentru asemenea lucruri. Pe de alta parte, insa, daca incepi sa acorzi prea multa atentie acestei chestiuni, transmiti in randul populatiei un sentiment de neliniste si probabil ca pana la urma, ceea ce urmaresc teroristii este exact lucrul acesta, sa semene frica in randul cetatenilor".

Continuarea pe www.rfi.ro.