Traian Basescu a declarat marti seara, la Romania TV, ca nu regreta numirea si sustinerea lui Kovesi sau Coldea, dar si-a exprimat convingerea ca Justitia "nu este perfecta" si trebuie mult imbunatatita. Seful Partidului Miscarea Populara crede ca partidul sau va fi o forta pe esicherul politic, dar ca nu va putea avea performante majore chiar de la alegerile parlamanetare din 2016.

Traian BasescuFoto: Romania TV

Declaratii Traian Basescu:

  • Despre Justitie: Sun multe de imbunatatit. Se abuzeaza de arestarea preventiva
  • Codruta era un copil de 28 de ani din Sibiu, procuror care facuse vreo 3 dosare. (...) Tinta mea era sa gasesc o femeie si sa fie tanara. Era cel mai tanar procuror de pe lista care mi-a fost prezentata. Daca imi aduc bine aminte, avea trei dosare care se finalizasera cu condamnare. Zic: Procuror tanar, rata de succes 100%, femeie. Pe Codruta o vreau procuror general.
  • Coldea era un maioras. Structurile militare romanesti au maiori cat sa impanzesti Marea Neagra. Am pus ochii pe el si am spus ca ii dau o sansa. A fost facut locotenent-colonel si prim-adjunct al sefului SRI. (...) Tanarul Coldea, copil de trupa fata de ceea ce e acum... Mi-a placut ca era istet, era tanar, arata bine, era adjunctul la Directia Antitero. Zic: "Daca acesta a avut curaj sa il faca adjunct la Brigada Antitero de ce nu l-as putea face eu prim-adjunct la SRI"

Despre Mircea Basescu: Fratele meu a informat SRI si pe procurorul general despre presiunile clanului Bercea.

  • Nu ma asteptam la acest verdic in cazul fratelui meu. Ma asteptam la alt verdict. E o decizie a instantei si ma supun ei
  • Sunt convins ca i s-a facut o inscenare. Mircea trebuie sa-si dovedeasca nevinovaia la Curtea de Apel
  • Cred ca toata povestea e inscenare. Un om care avertizeaza institutiile statului despre ceea ce i se poate intampla, nu putea ajunge in situatia aceasta. Cel care sesizeaza institutiile statului, apoi ia bani... Veti vedea acuzatii de trafic de influenta in timp ce Bercea Mondial se afla la Tribunalul Slatina.