Cristian Busoi este la acest moment propunerea organizatiei PNL Bucuresti pentru Primaria Capitalei, insa "ramane de vazut" daca acesta va ramane candidatul oficial al partidului, a declarat luni seara, la Digi 24, copresedintele formatiunii, Alina Gorghiu, citeaza Mediafax.

"Domnul Busoi, in acest moment, este propunerea organizatiei de Bucuresti, o candidatura finala poate fi decisa exclusiv prin validarea in Biroul Politic National. (...) Este un coleg activ si munceste foarte mult, ramane de vazut in ce masura va ramane propunerea finala a Partidului National Liberal", a afirmat Gorghiu, luni seara, la Digi24.

Copresedintele PNL a mai spus ca "nu are nicio retinere" in a-l sustine pe Busoi, insa "ramane de vazut" daca organizatia PNL Bucuresti va mentine aceasta propunere sau va veni cu alta.

Intrebata daca activitatea, in calitate de candidat, a lui Cristian Busoi dauneaza partidului in cazul in care BPN va decide alta nominalizare, Gorghiu a invocat faptul ca proiectele pe care le sustine acesta sunt asumate de PNL.

"Toata aceasta perioada si toata aceasta activitate nu poate fi decat benefica unui partid politic", a sustinut copresedintele PNL.

Referitor la strategia electorala a PNL pentru Bucuresti, ea a precizat ca aceasta va fi facuta publica in cursul acestei saptamani de liderul organizatiei, Catalin Predoiu.

Si secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a declarat, duminica seara, la acelasi post de televiziune, ca nominalizarea lui Busoi nu este certa. ''Legat de domnul Busoi, dansul a fost desemnat de catre organizatia PNL Bucuresti, in urma unui vot in forurile de conducere ca si candidat la primarie, are acest vot in spate. Dar nu a fost validat, deci nu este un candidat definitiv si, in mod cat se poate de clar, daca nu-si face un profil de candidat de acest tip, nu va putea fi sustinut de PNL, pentru ca nu avem cum sa mergem cu o varianta care sa nu se incadreze in ceea ce va spuneam, adica sa fie un om care are, din start, o sansa reala de a castiga'', a declarat Bolojan.

PNL abordeaza alegerile locale intr-o maniera total neserioasa si chiar sinucigasa prin sustinerea lui Cristian Busoi la Primaria Capitalei, iar liberalii ar trebui sa isi puna cenusa in cap pentru sustinerea lui Sorin Oprescu la alegerile trecute, a declarat, luni, deputualul liberal Theodor Paleologu.