Invitat in cadrul emisiunii "Sinteza zilei" de pe Antena 3, Tudor Chiuariu a povestit ca a hotarat sa-si dea demisia dupa ce s-a intors de la Bruxelles si l-a vazut seara la tv pe Traian Basescu cum ii cerea demisia cu fata transfigurata de ura.

Fostul ministru spune ca a inteles atunci ca asemenea atacuri "murdare" vor continua si vor duce la blocarea Justitiei. L-a sunat a doua zi pe Tariceanu si i-a spus despre intentia sa iar acesta a acceptat.

Chiuariu spune ca nu tine de scaun si ca a vrut sa-si dea demisia si atunci cand DNA l-a luat in vizor, dar ca premierul nu a fost de acord cu plecarea sa.

Nu exista nicio sansa sa se activeze clauza de salvgardare

Fostul ministru spune ca a facut bine desfiintand Comisia speciala de la Cotroceni si l-a acuzat pe Traian Basescu ca a mintit in mai multe randuri in legatura cu actiunile sale. Astfel, spune el, nu s-a gandit sa desfiinteze DNA si acesta posibilitate nu a fost luata in discutie niciodata in guvern.

Ca minciuni sunt calificate si afirmatiile potrivit carora acuzele care i se aduc in dosarul de la DNA ar putea atrage activarea clauzei de salvgardare pe Justitie.

Nu exista nicio sansa sa se activeze clauza de salvgardare. Toata aceasta chestiune este folosita politic. Raportul din iunie este cel mai bun raport de monitorizare pe Justitie.

Procurorii DNA sunt la mana presedintelui

Chiuariu spune ca procurorii DNA sunt la mana presedintelui Basescu si acest plan ar fi fost pus in aplicare inca de la instalarea sa ca presedinte. Chiuariu o acuza pe Monica Macovei ca a schimbat toata conducerea parchetelor si a pus procurori care au oprit toate dosarele ce-l priveau pe Traian Basescu.

Chiuariu spune ca a facut multe lucruri bune la justitie, ca infiintarea ANI i se datoreaza in principal si ca a primit cel mai bun raport de monitorizare a Justitiei din partea UE. Fostul ministru crede ca rezolvarea dosarului sau va fi taraganata cat mai mult cu putinta deoarece, ca in atatea dosare, nu s-a dorit rezolvarea unui caz ci murdarirea cu noroi a anumitor persoane.