Traian Basescu a catalogat drept "o prostie" acuzatiile lansate recent de fosta sa purtatoare de cuvant, care a spus recent ca ex-presedintele avea acces la orice convorbire telefonica isi dorea, ba mai mult decat atat, se faceau ascultari "in ideea ca poate-poate iese ceva".

Traian Basescu la TVR 1Foto: Captura TVR1

"E o prostie", a reactionat Traian Basescu, invitat la postul public de televiziunea.

"Niciodata nu am inregistrat vreo caseta", a adaugat fostul sef de stat, in opinia caruia astfel de acuzatii fac parte din "propaganda care a dus-o Antena 3".

"Vorbind vorba de Adriana, va pot spune numai atat: Despre femei numai de bine () Nu ma intereseaza doamna. Ce, vreti sa ma cert cu o femeie? Nu pot!", a mai spus Basescu.

Prim-vicepresedintele PNL Adriana Saftoiu, fosta consiliera a lui Traian Basescu pe cand acesta era presedinte, raspunde intr-un articol publicat pe blogurile Adevarul acuzatiilor de tradare aduse de fostul sef de stat.

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat in 25 ianuarie, invitat la nasul TV, ca fosta sa consiliera, Adriana Saftoiu, a parasit postul pe care il ocupa la Palatul Cotroceni, dupa ce sefului statului i-au fost puse la dispozitie o serie de interceptari telefonice, fara a preciza insa ce anume contineau interceptarile sau in ce baza au fost facute, scrie Evenimentul Zilei.

"Adriana Saftoiu si sotul ei m-au tradat. Adriana Saftoiu a plecat dupa ce mi s-au adus la cunostinta niste convorbiri telefonice. Institutiile statului mi le-au pus la dispozitie, pentru ca presedintele trebuie protejat", a spus Basescu la Nasul TV.

In articolul publicat marti sub titlul "Autodenuntul lui Traian Basescu", Adriana Saftoiu explica ca este vorba despre o convorbire telefonica care s-a desfasurat intr-o duminica de martie din 2007, intre ea si un membru PD, in care ea a afirmat ca "Traian Basescu este dominat de singura lui colaboratoare, Elena Udrea." A doua zi, sustine Adriana Saftoiu, Traian Basescu i-a reprosat "exact acest cuvant: a domina. Cum mi-am permis sa spun asta? E adevarat, atunci nu existau atatea dovezi cate s-au adunat la finalul celor 10 ani de mandat. Dar, pentru mine, erau suficiente ca sa inteleg raportul de forte."

"In logica lui Traian Basescu, se numeste tradare sa nu fii de acord cu optiunile lui care nu aveau legatura cu interesul national", scrie prim-vicepresedinta PNL.