UDMR va vota impotriva legii defaimarii sau se va abtine, in functie de raportul Comisiei juridice, si "in niciun caz" nu va vota pentru proiect, a declarat luni seara liderul UDMR, Kelemen Hunor, potrivit Mediafax.

"Unii au zis ca asta s-ar putea sa fie si in folosul comunitatii maghiare (legea defaimarii, n.r.) fiindca ca noi permanent suntem injurati si pe Facebook, si in mediul online, dar nu numai, daca va uitati la cateva emisiuni de la televiziunile private. (...) Important este ca este o abordare gresita, noi vom vota impotriva sau ne vom abtine, in functie de raport, dar in niciun caz nu vom vota pentru acest proiect de lege", a afirmat presedintele UDMR la TVR.

El a mai spus ca nu poate sa comenteze noua forma a proiectului de lege inainte sa citeasca raportul Comisie juridice pentru a vedea "care sunt nuantele", insa a respins clar posibilitatea ca UDMR sa sustina initiativa, indiferent de forma sa finala.

"Cu zona educativa si cu partea din aceasta zona putem sa fim de acord, dar nu e nevoie de o astfel de lege pentru asa ceva. Sigur, se poate, daca nu ai alta treaba, sa scrii un astfel de proiect", a mai spus liderul UDMR.

El a mai adaugat ca Dragnea "incearca sa mai salveze ceva din acest proiect" avand in vedere ca forma initiala a legii nu avea cum sa treaca de Parlament, de Curtea Constitutionala si de presedintele Romaniei.

"Nu cred ca in acest moment acest proiect de lege este necesar, nici sub forma imblanzita, nici sub forma initiala fiindca aceste chestiuni sunt reglementate in Codul civil, in alte acte normative. Intr-adevar, ar fi o supra-reglementare. Nu se poate fara o educatie, nu se poate prin astfel de masuri, de initiative reglementa tot ce doreste initiatorul", a conchis presedintele UDMR.