Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a vorbit vineri seara, intr-o emisiune la postul B1TV, despre numirile care vor avea loc in acest an in fruntea Parchetului General si DNA. Potrivit B1.ro, ministrul a recunoscut, in privinta Laurei Codruta Kovesi, ca are in vedere reinvestirea in functie.

Raluca Pruna la B1TVFoto: Captura B1TV

"Functia devine vacanta la mijlocul lunii mai. Legea prevede si posibilitatea reinvestirii persoanei. Si daca legea prevede acest lucru, eu ma gandesc ca e absolut logic sa deducem ca cineva care a avut rezultate care sunt cunatificabile, statistice, care reies din bilantul anual, trebuie sa nu fim ipocriti si sa ne jucam de-a procedura. Astept bilantul DNA, dar toate datele ma determina sa cred ca ceea ce am de facut e un lucru simplu: sa aplic legea si sa reinvestesc la DNA pe procurorul sef", a declarat Prun.

Potrivit sursei citate, ministrul a tinut sa precizeze ca meritele lui Kovesi sunt recunoscute si la nivel international. "Sunt un reper in functionarea institutionala. Acestea noteaza progresele remarcabile sub conducerea doamnei procuror sef Kovesi", a spus Pruna.