Copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a precizat, joi, ca nu intentioneaza sa candideze pentru functia de primar al Capitalei, aratand ca obiectivul sau este succesul partidului pe care il conduce in alegerile parlamentare.

Copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a precizat, joi, ca nu intentioneaza sa candideze pentru functia de primar al Capitalei, aratand ca obiectivul sau este succesul partidului pe care il conduce in alegerile parlamentare. 'Sunt zvonuri, nu sunt informatii (privind candidatura sa la Primaria Capitalei - n.r.). (...) Nu am facut nicio declaratie ca as merge la Primarie si spun clar ca nici nu am intentia aceasta, asa ca subiectul acesta putem sa-l inchidem. Pot explica de ce. Obiectivul pe care mi l-am propus este sa construiesc si sa consolidez un partid liberal in Romania care sa fie bazat pe o forta parlamentara. Deci, obiectivul este intrarea in Parlament a unui partid care sa reprezinte oamenii care au o viziune liberala si care pun pret pe drepturile si libertatile cetateanului', a afirmat Tariceanu, la o emisiune la TVR1.

Intrebat pe cine intentioneaza sa sustina la Primaria Capitalei, Tariceanu a raspuns: 'In momentul de fata, avem planuri multe, avem variante, avem ipoteze, nu am definitivat nimic si mai avem timp'. El a adaugat ca intotdeauna competitia la primaria generala a fost dificila si trebuie vazut cine vor fi candidatii, in afara de Ludovic Orban. Calin Popescu Tariceanu a criticat mandatul de primar general al lui Traian Basescu, aratand ca a fost unul scurt, cu putine realizari.

'Cred ca a fost un mandat foarte scurt. Sigur ca pentru el a fost o trambulina politica foarte buna, nimic de zis, dar, in termeni de realizari pentru cetateni, putine. Este amuzant, eu trec foarte des la pasajul Basarab si scrie acolo: inceput de Basescu si terminat de Oprescu. Imi pare rau pentru Oprescu sa se asocieze intr-un astfel de caraghioslac, ca sa-si puna si el numele, si Basescu. (...) Daca, dupa 25 de ani, ne bucuram in Bucuresti cu realizari - un pasaj, sau doua pasaje si cu o singura parcare construita - va dati seama ca este putin', a adaugat Tariceanu.