Gabriela Firea, presedinte interimar al PSD Bucuresti si considerata favorita pentru a fi desemnata candidatul PSD la Primaria Capitalei, a declarat, joi seara, la Digi 24, ca "PSD nu am avut dupa '90 niciun candidat care sa castige Primaria Capitalei. Acum este o sansa". Firea s-a ferit sa anunte ca va candida la Primarie, aratand ca "Suntem aproape de o decizie finala (privind desemnarea candidatilor - n.red), in aceasta perioada s-au inregistrat mai multe cercetari sociologice in Bucuresti. Vrem sa transmitem un mesaj de seriozitate catre bucuresteni, tratam problemele bucurestenilor cu foarte mare seriozitate".

Gabriela FireaFoto: AGERPRES

"Vrem sa oferim un plan si un proiect viabil. E o competitie", a adaugat Gabriela Firea.

"Din punctul meu de vedere, orice candidat este important. Doresc succes tuturor contracandidatilor, dar PSD va castiga", a mai spus Firea.

Intrebata ce parere are despre o eventuala candidatura a fostului presedinte Traian Basescu, Firea a raspuns ca "Traian Basescu si-a epuizat potentialul politic, a avut multi ani la dispozitie sa demonstreze ceea ce poate".

Ea a adaugat ca, in eventualitatea in care va candida, "ma voi canaliza pe ce pot sa fac, ce vreau sa fac, si mai putin sa vorbesc despre alti candidati".

Presedintele interimar al PSD Bucuresti a comentat si propunerea ministrului Justitiei, Raluca Pruna, de a o reinvesti pe Laura Codruta Kovesi in functia de procuror sef al DNA: "Era de asteptat ca Laura Codruta Kovesi sa fie reinvestita. Cred ca toata lumea se astepta sa avem de-a face cu o continuitate. Nu am observat sa existe reactii contra ale procurorilor, care si-ar fi dorit poate sa faca parte dintr-o structura de conducere si sa participe la concurs. De ce am critica noi daca procurorii nu au facut asta?"

Gabriela Firea a vorbit si despre scandalul imbolnavirii bebelusilor din Arges, acuzand faptul ca "Un guvern politic era mult mai aspru sanctionat de catre alegatori. Unui guvern tehnocrat pare ca i se permite orice, chiar sa si taca, chiar sa si amane un raspuns, chiar sa si bajbaie. Foarte multi romani i-ar fi cerut demisia ministrului Banicioiu, daca ar fi fost in functie in timpul crizei bebelusilor. Acest Guvern tehnocrat isi desfasoara activitatea in liniste."