Primele rezultate in cazul bebelusilor din Arges internati cu probleme digestive sunt asteptate peste doua zile, a declarat duminica ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, la Digi 24. Inca sapte copii cu boala diareica acuta au fost internati, de sambata pana duminica, la Spitalul de Pediatrie din Pitesti. Medicii spun ca, deocamdata, nu este nevoie sa ii transfere la Bucuresti. In total, in spitalele din judetul Arges sunt internati 33 de copii, toti cu varste mai mici de doi ani si cu probleme digestive. La Spitalul Marie Curie din Bucuresti raman sub supraveghere trei bebelusi cu sindrom hemolitic uremic.

Patriciu Achimas CadariuFoto: Agerpres

Ministrul Sanatatii a declarat, la Digi 24, ca in acest moment mai multe anchete sunt in derulare, iar un raport final va fi prezentat de Corpul de Control al primului ministru.

"Singura cultura pozitiva care ne-a fost trimisa este cea mentionata in comunicatul de saptamana trecuta si care este la Cantacuzino. Colegii mei mi-au spus vineri ca in cinci zile ne vor putea da un rezultat. Este un eveniment care ne atrage atentia si care trebuie sa aiba o sursa sau surse. Exista multe ipoteze in lucru dar nu ne lansam in speculatii fara acoperire. Corpul de control al Primului Ministru va prezenta si rezultatele finale."